Власницю восьми лайок на Львівщині втретє судили через неконтрольованих собак

Власницю восьми лайок на Львівщині втретє судили через неконтрольованих собак

Цього разу собаки напали і намагались покусати сусідку

Мостиський райсуд розглянув справу щодо жительки села Буців, яка вже втретє протягом року порушила правила утримання домашніх тварин. Вісім лайок жінки втекли з дому і напали на сусідку. Про це йдеться у постанові, яку оприлюднили у п’ятницю, 25 жовтня, у Єдиному державному реєстрі.

За матеріалами справи, 29 липня вісім собак пенсіонерки Оксани Є. втекли з дому, напали на Марію С. і намагались її покусати. Так власниця лайок порушила правила утримання домашніх тварин. Як зазначила потерпіла, Оксана Є. “систематично допускає факти неналежного утримання собак, які самовільно бігають по вулиці та нападають на сусідів”. У постанові також зазначають, що жінку притягнули до адмінвідповідальності через неконтрольованих собак вже не вперше.

Раніше жінку судили через біганину собак по селі

Востаннє хазяйку чотирилапих судили у вересні за те, що вісім собак безконтрольно бігали селом. Тоді суд закрив справу через закінчення термінів давності. Раніше ж жінку притягували до відповідальності, бо лайки проводжали її на автобус без намордників. Тоді Оксана Є. пояснювала, що улюбленці проводжають її до автобусної зупинки й самі повертаються додому. Однак суд все одно призначив хазяйці собак штраф.

Цього разу суддя визнав Оксану Є. винною і призначив штраф за неналежне утримання тварин — 340 грн. Крім того порушниця має сплатити 606 грн судового збору. Постанову ще можна оскаржити, подавши апеляцію.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності