• Головна
  • Новини Львівщини
  • На Львівщині власниця восьми лайок заплатить штраф, бо собаки проводжали її на автобус без намордників

На Львівщині власниця восьми лайок заплатить штраф, бо собаки проводжали її на автобус без намордників

На Львівщині власниця восьми лайок заплатить штраф, бо собаки проводжали її на автобус без намордників

За словами власниці собак, улюбленці проводжають її до автобусної зупинки і самі повертаються додому

Мостиський районний суд оштрафував мешканку села Буців через неналежне утримання собак. Суд визнав Оксану Є. винною в тому, що її собаки без повідків та намордників йшли з нею селом до автобусної зупинки, чим створювали дискомфорт для інших мешканців села. 17 січня суд призначив їй штраф розміром 340 грн.

У судовій постанові йдеться, що на Оксану Є. поскаржилися односельці. Вони заявляли, що сусідка насправді утримує 18 лайок та випускає їх з двору без намордників. А ще дозволяє собакам проводжати її на автобус, звідки вони вже самі повертаються додому. Обвинувачена на суді заперечила закид сусідів, і заявила що має лише вісім собак.

“Зазначила, що вона проживає в кінці села, в тупіковій вулиці біля лісу, де майже ніхто не ходить. Також зазначила, що має повідки для собак. Крім того, доповнила, що коли собаки проводять її до автобусної зупинки, то повертаються додому”, — йдеться у постанові.

Оксана Є. на суді переконувала що її лайки ще молоді та грайливі, тому не нападають на людей. Вона також засвідчила, що у ті дні, коли на неї скаржилися сусіди, вона не виходила із собаками на зупинку.

Проте суд визнав жінку винною у порушенні правил утримання собак. Та покарав штрафом у 340 гривень. Однак, окрім цього вона ще має сплатити у дохід держави судовий збір, який майже вдвічі більший, ніж штраф — 605 грн 60 коп. Постанову у справі про адміністративне правопорушення може бути оскаржена ще 10 днів після винесення.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності