Ракетний удар по Львову 4 вересня увійде до звіту Amnesty international

Наслідки ракетного обстрілу 4 вересня

Віднедавна організацію очолює дружина Олега Сенцова Вероніка Вельч

Amnesty International Ukraine готує звіт щодо посилення атак росіян по мирному населенню і цивільних об’єктах в Україні. Туди увійде й російський ракетний удар по Львову 4 вересня. Про це 23 жовтня повідомив начальник Львівської ОВА Максим Козицький.

Про це йшлося під час зустрічі очільника області з представниками цієї правозахисної організації. У звіті української команди цього разу йтиметься зокрема про ракетний удар по середмісті Львова, який стався 4 вересня, удари по київському «Охматдиті», Харківщині та Сумщині.

Під час зустрічі Максим Козицький повідомив, що від початку року лише Львівщина пережила 21 удар ракетами різного класу та бойовими безпілотниками. Постраждали 92 цивільні людини, восьмеро жителів області внаслідок цих ударів загинули, зокрема і семирічна дівчинка. Для порівняння, у 2022 році окупанти завдали по нашій області 20 ударів. Тоді загинули восьмеро цивільних, 29 людей отримали травми. Торік Львівщина пережила 15 ударів. Тоді загинули 17 людей, 94 – постраждали.

“Всі ми пам’ятаємо про упереджений звіт Amnesty International за 4 серпня 2022 року, в якому йшлося про те, що ЗСУ начебто наражають на небезпеку цивільних. Це було дуже непрофесійно. Розцінюю документ виключно як намагання амністувати державу-терориста й перекласти відповідальність з агресора на жертву. Хоч звіт готував міжнародний офіс Amnesty, а не український, честь київській команді, яка тоді звільнилася у повному складі. Згодом звіт видалили. Але цифровий слід не зітреш. Надіюся, вся організація вивчила серпневий урок 2022 року”, — зазначив керівник Львівщини.

Amnesty International – міжнародна неурядова організація, яка з 1961 року досліджує та запобігає грубим порушенням прав людини та має 150 офісів у всьому світі. Цьогоріч Amnesty відновила роботу в Україні. Тепер її курує українська фахівчиня з міжнародного лобізму та дружина режисера Олега Сенцова Вероніка Вельч.

“Спеціаліст організації з прав людини в Україні Патрік Томпсон і працівниця українського офісу Олена Козаченко під час нашої розмови запевнили, що уряди держав при ухваленні важливих рішень та виголошенні заяв зважають на доповіді фахівців Amnesty. Щиро сподіваюся, що так буде й цього разу”, — наголосив Максим Козицький.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності