Розслідування про закупівлю неякісного військового одягу в родини Гринкевичів завершене

ДБР завершило розслідування про закупівлю неякісного військового одягу в родини Гринкевичів

Збитки держави склали понад 1,1 млрд грн

Детективи ДБР завершили досудове розслідування щодо закупівлі неякісного одягу для ЗСУ у родини скандальних львівських бізнесменів Гринкевичів. У 2023 році Ігор Гринкевич, разом зі своїм сином Романом та директори підприємств, уклали низку договорів з Міністерством оборони на постачання військового одягу на суму понад 1,8 млрд грн. Про це 21 жовтня повідомила пресслужба ДБР.

Збитки на понад 1,1 млрд грн

Як встановило розслідування, протягом 2023 року за зазначеними договорами від Міноборони підприємства Гринкевичів передали неякісного одягу на суму майже 1,2 млрд грн. “Поставлене майно, відповідно до висновків експертиз, не відповідало технічним вимогам договорів через свою низьку якість та не могло використовуватися за своїм цільовим призначенням. Через це збитки держави склали 1 млрд 167 млн гривень” — йдеться в повідомленні ДБР.

Ігор та Роман Гринкевичі, а також директори їхніх підприємств обвинувачуються у створенні, керівництві злочинною організацією, а також участь у ній, шахрайстві в особливо великих розмірах та легалізації майна, здобутого злочинним шляхом. Їм загрожує до 15 років позбавлення волі. До того ж на майно підозрюваних наклали арешт.

Нагадаємо, ще в травні 2024 року ДБР завершило розслідування стосовно львівського бізнесмена Ігоря Гринкевича, який у грудні 2023 року намагався підкупити заступника керівника відділу ДБР за 500 тисяч доларів США. За версією слідства, Гринкевич пропонував хабар розміром пів мільйона доларів керівникові відділу ДБР, щоб той посприяв поверненню вилученого майна, яке розташоване на території митного поста "Чайки" Київської митниці. Окрім цього, Гринкевич просив не проводити процесуальні дії та закрити кримінальне провадження. Наразі Ігор та Роман Гринкевичі знаходяться під вартою з можливістю внесення застав.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності