Бродівська лікарня переплатила 1,2 млн грн на закупівлі томографа

Бродівська лікарня переплатила 1,2 млн грн на закупівлі томографа

Порушення при закупівлі знайшли аудитори та повідомили у правоохоронні органи

Аудитори знайшли порушення при закупівлі томографа у Бродівській центральній міській лікарні. Медзаклад переплатив 1,2 млн грн, безпідставно уклавши додаткові угоди про збільшення вартості товару. Про це повідомили у Західному офісі Держаудитслужби 4 жовтня.

Фахівці знайшли порушення під час перевірки закупівлі комп’ютерного томографа КНП “Бродівська центральна міська лікарня” Бродівської міської ради. “Виявлено безпідставне укладення додаткових угод щодо збільшення вартості товару. Це призвело до зайвих видатків із міської казни 1,2 млн гривень”, — йдеться в повідомленні.

Окрім того, зайві витрати знайшли і у закупівлях Солонківської сільради, і ЛКП “Ратуша-сервіс”. “Зайво витратили під час закупівель 1,3 млн грн та 0,7 млн грн внаслідок безпідставного включення до вартості придбаного товару суму податку на додану вартість”, — зазначили аудитори.

За результатами перевірок відкрили кримінальні провадження

Загалом з початку року фахівці провели 25 перевірок закупівель і у всіх виявили порушення: “Аудитори встановили, що замовники закупівель допускали порушення як під час оприлюднення інформації про закупівлю, так і в процесі розгляду тендерних пропозицій, коли не відхиляли невідповідні тендерні пропозиції, не відміняли торги за спрощеною процедурою закупівлі тощо”. Результати перевірок — передали правоохоронцям. Матеріали 11 перевірок долучили до наявних кримінальних проваджень, ще за трьома — порушили нові кримінальні справи.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності