З санкційного списку контрабандистів вивели львівського ексмитника Полуситка

Львівського ексмитника Полуситка виключили зі списку санкцій

Санкції передбачали блокування активів та обмеження діяльності контрабандистів, серед яких був і Володимир Полуситок

У 2024 році з-під санкцій проти контрабандистів, накладених за ініціативою президента Зеленського, вивели 11 осіб. Серед них опинився і відомий львівський контрабандист Володимир Полуситок. Про це 11 жовтня повідомило видання “Дзеркало тижня”.

У 2021 році Президент України Володимир Зеленський ввів санкції проти групи контрабандистів. Вони включали замороження активів і обмеження підприємств, пов'язаних з контрабандою. До списку потрапили 13 осіб, серед яких був і Володимир Полуситок — львівський контрабандист та колишній посадовець митниці.

У 2024 році санкції подовжили лише для двох осіб зі списку, тоді як решта одинадцять, зокрема і Полуситок, автоматично вийшли з-під санкцій. Служба безпеки України (СБУ) пояснила, що протягом трьох років уповноважені державні органи здійснювали моніторинг ефективності санкцій і дійшли висновку, що санкції варто зберегти лише для тих осіб, які продовжують становити загрозу національним інтересам.

“Служба безпеки України і надалі здійснює необхідні контррозвідувальні заходи та в разі виникнення нових загроз державній безпеці ініціюватиме запровадження обмежувальних заходів”, — йдеться у повідомленні.

Що відомо про Володимира Полуситка

Володимир Полуситок — колишній впливовий львівський митник, який багато років працював на митниці у Раві-Руській, а згодом на митному пості “Городок”. Його звільнили з митниці навесні 2020 року.

До нового списку фізичних та юридичних осіб, щодо яких застосовані санкції за рішенням РНБО він потрапив за наказом президента від 21 квітня 2021 року. Під санкції потрапили низка пов’язаних з ним фірм. Щонайменше дев'ять компаній, пов'язаних з Полуситком, були записані на його колишню дружину Ольгу Полуситок. Санкції передбачали блокування активів, обмеження або припинення торговельних операцій, запобігання виведенню капіталів за межі України, анулювання ліцензій, дозволів та інші обмежувальні заходи.

Раніше LVIV.MEDIA спілкувалися з керівником Львівської митниці Андрієм Кузніком, який у своє інтерв’ю запевнив, що звільнив всіх людей Полуситка, які працювали на митниці.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності