• Головна
  • Інтерв'ю
  • "Продав машину щоби вистачало грошей у Львові" Керівник Львівської митниці Андрій Кузнік про корупцію, кадрові чистки і власні доходи

"Продав машину щоби вистачало грошей у Львові" Керівник Львівської митниці Андрій Кузнік про корупцію, кадрові чистки і власні доходи

Керівник Львівської митниці Андрій Кузнік

Киянина Андрія Кузніка призначили на посаду виконувача обов’язків начальника Львівської митниці у березні минулого року, його основне місце роботи — начальник Рівненської митниці, а до цього очолював Івано-Франківську митницю. Ще раніше перед роботою на митниці він понад 17 років працював в СБУ на оперативних та керівних посадах: від оперуповноваженого регіонального органу до заступника начальника управління в Центральному апараті Служби. Має військове звання підполковника. 38-річний Андрій Кузнік виховує трьох дітей та разом із дружиною орендує житло у Львові.

У розмові з LVIV.MEDIA Андрій Кузнік розповів про тіньовий бізнес на Львівській митниці, стосунки з відомими контрабандистами та бізнес дружини.

Про контрабандистів на митниці

Які найбільші порушення зараз є на митниці?

Я не знаю, що потрібно зробити, щоб їх не було. Мені здається, з тих доповідей начальника управління по боротьбі з контрабандою, зараз найчастіше фіксують випадки контрабанди наркотиків: в того там десь грам канабісу виявили, в того три, в іншого п’ять, тобто це такі випадки не для продажу, а для власного споживання.

Чи читаєте ви telegram канал журналіста Тараса Середича, де він пише конкретні прізвища інспекторів митниці та суми, які вони вимагають за контрабанду?

Дивіться, він пише — “мені пишуть”, тобто його навіть притягнути до якоїсь відповідальності, як? Він це публікує, але посилається на когось. Є конкретний заявник? Про те, що хтось за щось бере, є заява в правоохоронні органи, або департамент внутрішньої безпеки, або хоча б дзвінок на гарячу лінію? Якщо ми по кожній фантазії Тараса Середича будемо відкривати перевірку, ну то в мене департамент внутрішньої безпеки просто зашиється в такій кількості матеріалів. Це брєд, до того ж куплений брєд. В мене немає офіційно телеграму, але я теж можу створити і написати, що Середич бере 5 тисяч доларів за кожну публікацію. Тут є сезонність цих публікацій, чим ближче до мого закінчення терміну в.о., тим більше в нього цих публікацій.

Чи працюють на Львівській митниці так звані “клани” контрабандистів Івана Бокала та Володимира Полуситка? (Іван Бокало та Володимир Полуситок — колишні посадовці митниці. У 2021 році Президент України наклав персональні санкції на Бокала та санкції на підприємства пов’язані із Полуситком. — ред.)

Ми всіх розігнали минулого року, прямо до погроз. В них позакінчувалися контракти, але деякі намагаються поновитися. Я не дивився, чи продовжують їм той санкційний список, я їх в обличчя не бачив.

Те, що там Середич пише про Коломійця (Михайло Коломієць — колишній працівник митниці, якого пов’язують з Іваном Бокалом, — ред.), то він донедавна працював, у нього також закінчився контракт, і він зараз намагається поновитися. Я його бачив лише один раз на вулиці, і то мені просто сказали: “Он дивися, Міша Коломієць”, я кажу: “О, прикольно”.

Чи поновився на посаді інспектор управління протидії контрабанді Сергій Бутов, якого 30 листопада взяли на хабарі 16 000$?

Ні.

Чому після цього хабаря звільнили вашого заступника Тараса Кравченка і перевели до Рівного?

Його не звільнили. В нього закінчився період. Я точно так само тут виконую обов’язки, і в мене закінчується період, і вже голова каже, ми або продовжуємо, або не продовжуємо. В мене тверда посада керівника Рівненської митниці, на Львівській митниці я виконувач обов’язків, і через місяць у мене закінчується цей термін виконання обов’язків. Буде його мені продовжено, чи ні, це не від мене залежить.

А ви можете відмовитися від продовження?

Теоретично так, я можу написати заяву. Але, поки що мені нормально тут працювати, то зрозуміло, що я погоджуся на продовження. В нас є сформована класна, молода, незалежна команда, бо це люди не із системи, і навіть не місцеві, ніхто з них не перебуває “в полоні” відомих контрабандистів.

Про гучні корупційні скандали

Зараз дуже часто з’являються офіційні повідомлення про виявлення корупціонерів на Львівській митниці, що ви, як керівник, можете і робите після того, як зʼявляється інформація про розкішне життя митників: нерухомість, автомобілі?

Ми починаємо свою перевірку, на підставі внутрішньої безпеки.Вона доповідає і ми видаємо наказ про порушення дисциплінарного провадження, відстороняємо особу на 30 днів, і якщо не помиляюся, можемо продовжувати до 45 днів. За цей час ми розбираємося, що сталося та отримуємо матеріали з правоохоронних органів. Якщо вже особа отримала підозру, то закінчується, зазвичай, звільненням.

А запити в НАЗК не скеровуєте?

Ми не скеровуємо. Це вже є підстава для правоохоронних органів. Запит в НАЗК можна скерувати, наприклад, як було у випадку з Юлією Дригою, коли вона сама сказала, що у неї годинник такий, що має бути задекларований, а в неї в декларації цього немає. Лише в таких випадках можна робити запит.

Чи законне на вашу думку звільнення Юлії Дриги?

А в чому незаконність, коли вона сама написала заяву на звільнення, я просто задовільнив цю заяву і підписав наказ.

Чому у випадку Дриги звільнення було блискавичне, а у випадку інших митників, які живуть не слабше, реакції нема?

В мене, на жаль, немає ні оперативно-розшукової діяльності, ні слідчих підрозділів. Ми до того йдемо, і в національній стратегії доходів передбачено, що до 2030 року митниця має отримати оперативно-розшукову діяльність для підрозділу по боротьбі з митними правопорушеннями та в підрозділах внутрішньої безпеки. Тоді в нас буде змога отримувати якісь оперативні дані.

Тіньовий бізнес Львівської митниці

Чи правда, що влаштуватися на роботу інспектором коштує від 10 тисяч доларів, які, в тому числі можуть вимагати працівники внутрішньої безпеки Львівської митниці?

Нехай скажуть кому хто дає 10 тисяч доларів. Нехай прийде хоча б одна людина і скаже мені в очі, що з неї вимагають, я особисто піду в правоохоронні органи та доб’юсь того, що той, хто вимагає, як мінімум буде звільнений і притягнутий до кримінальної відповідальності. Можливо воно і є, але я про це не знаю, в мене таких фактів немає. Ми створюємо кадрову комісію: умовно, якщо приходить 10-15 резюме, ми всі сідаємо і спілкуємося з кандидатами. Зараз ми співпрацюємо з Львівською політехнікою і Львівським торговельно-економічним університетом, тобто вони направляють до нас на роботу своїх випускників. Вже близько 60 таких людей ми взяли на роботу, то що ви думаєте нам 600 тисяч доларів хтось за це заплатив?

Чи правда, що існує «чорна каса» митниці, яку щомісяця збирають з кожного митного поста: частина лишається у Львові, а частина передається на Київ? За збір цієї каси відповідають ваші заступники.

Це не правда. Це безпідставне звинувачення. За моїми даними, люди які пишуть і поширюють таку інформацію отримають за це гроші. Реально платять ті, хто хоче повернутися.

Що означає поняття «за сприяння» митниці, коли офіційна сторінка Львівської митниці у Facebook звітує про затримання співробітника на хабарі?

Це внутрішня безпека отримує інформацію, спільно з правоохоронними органами її опрацьовують, і ту чи іншу особу притягують до відповідальності. Це спільна робота, тобто, умовно вичікують затримання. Ми так само зацікавлені у тому, щоб тут не було корупції. Я розумію, що купу часу у митника, особливого львівського, був такий ореол, що це корупціонер та хабарник. Дуже довго треба розвінчувати цей міф і це важко. Знову ж таки, з такими випадками, як Юлія Дрига. Я розумію, що вона не держслужбовець, вона пропрацювала 8 місяців, ну от як потім пояснити це? Ми кожного дня щось робимо для того, щоб розвіяти цей образ митника, і в один момент просто “клац” вона говорить: “трошки на себе, трошки на державу”.

Зарплата, сімейний бюджет та бізнес дружини

Які зарплати зараз у митників?

Головний інспектор отримує десь 24 тисячі гривень на руки. Державні інспектори отримають до 20 тисяч гривень. Процес бюджетування нам заклали на 50% більший, але Мінфін видає нам частинами. Тобто, з кожним місяцем у нас підіймається рівень заробітних плат, ми намагаємося надбавками зробити всім так, щоб була більша зарплатня. Є наказ про те, кому скільки надбавок можна ставити.

А у вас яка зарплата?

Цього місяця, я не знаю, що сталося, мені дали 58 тисяч гривень, а за попередні я отримував 37 тисяч гривень.

Чи вистачає цього для комфортного життя у Львові?

Для того, щоб мені вистачало, і я міг себе нормально почувати, я продав минулого року машину. У Львові в мене є службове авто. Мені вистачає, єдине, що я в чужому місці, мені треба орендувати квартиру.

Ви орендуєте квартиру 170 квадратів у ближньому центрі, скільки ви платите в місяць?

Це квартира біля академії сухопутних військ, а минулого року, коли туди прилетіло, добре, що в мене хоча б не повибивало вікна. Зараз я шукаю десь в іншому місці, трохи далі від академії. Хоча б ближче до роботи, щоб можна було пішки ходити. Нам цю квартиру віддали просто пожити, щоб потім ще ремонт зробити, бо ніхто не хоче там дуже жити. Там дружина домовлялася, тобто я орендну плату не контролюю.

Ким ваша дружина працює?

В мене дружина ФОП, вона відкрила тут косметологічний кабінет і ще працює психологом, а зараз ще навчається в медичному коледжі.

А діти ваші ходять в державну чи приватну школу?

Старшому вже 22 роки, а ще двоє ходять в приватну школу. Я не знаю, скільки це коштує, не буду зараз брехати, але не дешево. У мене в декларації зазначено, що я заробив за минулий рік 600 тисяч, ще продав машину, це в мене ще було понад 800 тисяч і дружина заробила майже мільйон гривень.

Як “старі кадри” поновлюються на роботу

Скільки працівників за час вашого керівництва відсторонили від роботи?

З березня минулого року по дисциплінарних проступках ми звільнили 10 осіб. Але в нас є такі випадки, наприклад, що ми знаємо фактаж, а довести його не можемо. Умовно ситуація: заїжджає в пункт пропуску машина, як пуста – її відкривають, а там є товар. Поки туди доїжджають підрозділи, які мають це перевірити, дві третини товару пропадає. І всі стоять, вибачте мені, лебедя рубають. Це спільний пункт пропуску, поляки відео з камер спостережень нам не дають. Ми тричі пишемо запити, зустрічаємося з ними, але відео зі своїх камер відеоспостереження поляки нам не дають, тому довести, чи була ця машина перевантажена, ми не можемо. Але я впевнений на 100% що була, тому я точно так само поводжуся з людиною, кажу, що ми вам продовжимо контракт, але ми його не продовжуємо. І таких у нас купа.

Чому ви не облаштовуєте свої камери відеоспостереження?

Це територія Польщі, ми не можемо їх туди поставити. Це наче жити в тещі: ти ніби там при справах, але твого там нічого немає і на все, що ти хочеш зробити треба спитати дозволу в тещі.

А які причини відмови, щоб не надати вам відео?

Не хочуть, не знають, просто відходять в тишу. Бо їм хтось каже, що так треба робити. В нас є ще купа народу, які впливають навіть і на поляків.

З тих 10 людей, що звільнили, на когось відкрили кримінальне провадження?

Дивіться, що таке притягнути до кримінальної відповідальності? Від моменту затримання до моменту вироку, якщо перша інстанція за 5 років розгляне, то це, мабуть, буде швидко. Я вам скажу на прикладі, десь у 2015 році ми в одного співробітника, який зараз працює, проводили обшуки та знайшли в нього патрони, вони визнані, як боєприпаси. Тоді порушили кримінальне провадження по 263 статті. Вже пройшло майже 10 років, він минулого року отримав вирок, і це тільки перша інстанція. Він подав апеляцію, і далі ми знову чекаємо.

Чи багато оскаржують доган і дисциплінарних стягнень, через суд поновлюються на посадах?

В нас близько 70 судових справ пов’язаних з трудовим законодавством, і  з них орієнтовно 30 відсуджують догани, а решта намагаються поновитися. Є навіть такі, що я звільнив, а вони вже встигли поновитися і навіть отримати рішення касації. От чомусь по вироках так швидко не працюють, а по поновленню — звичайно. Я минулого березня звільнив людину, а вона вже поновилася.

Зміни на митниці

Ви вже рік керуєте Львівською митницею. Що вдалося за цей час змінити, поліпшити у її роботі?

За цей рік ми стали більш відкритими і до людей, і до бізнесу. Мені здається, що ми навели якийсь лад безпосередньо і на кордонах, в тому плані, що в нас немає вже хамства та “вимагаловки”. Я просто не знаю Львівську митницю до того, як я сюди прийшов, чутки це одне, а реальність — інша, тому не знаю як воно було, знаю лише як стало. Ми ходимо на всі заходи, на які нас запрошують, виступаємо там, спілкуємося з усіма. Я особисто відповідаю на всі питання в месенджері та залишаю свій особистий номер телефону.

Що плануєте ще покращити у роботі митниці?

В нас завершися пілотний проєкт по бодікамерах на Раві-Руській. Це нам допомогла консультативна місія ЄС, вони нам профінансували і інспекторам митниці у цьому пункті пропуску закупили бодікамери.  Всі дуже задоволені. Це дійсно захищає і нашого співробітника і громадянина. Ми деякі випадки сидимо розбираємо, хто кому нахамив. І догани писали, і навпаки, ми документували пропозиції неправомірної вигоди співробітникам з боку громадян.

Також ми зараз з партнерами розмовляємо про те, щоб нам дали ручні сканери. Просто притуляєш до машини і ти бачиш через метал, що там є. Відсутність наших технічних можливостей не дозволяє нам посилити контроль, як хотілось би.

Мобілізація митників

Яка ситуація зараз з кадрами? Вистачає працівників на митниці?

У нас найбільша митниця, зараз загалом є 1269 працівників. За рік ми звільнили 94 особи за згодою сторін. Близько 30-40 вакансій ще вільні.

Як впливає мобілізація на кількість працівників, чи мають митники бронь?

Лише 50% мають бронь. Крім того, є спеціальності, які не бронюються. Якщо ми не підпадемо під критичну інфраструктуру і у нас не забронюють всіх, то в мене співробітники просто будуть звільнятися, тому що вони кожного дня мають добиратися на роботу, і в будь-який момент можуть бути мобілізовані. Якщо забрати в нас 50%, то це десь 100-150 професіоналів. Від початку війни 40 працівників митниці вже мобілізували, з них троє загинули. Є й такі, що пішли на війну добровільно.

Як вплинули нові правила на перевезення гуманітарної допомоги

З 1 квітня діють нові правила перевезення, зокрема електронний кабінет для гуманітарної допомоги, як це працює на практиці? Чи полегшує воно процес?

Таких резонансних історій немає, але є і нюанси. Наприклад, для того, щоб завезти машину, вона подається в декларації в електронній формі, але для того, щоб її потім поставити на облік, декларація має бути в паперовій формі. Навіть наша база не бачить декларацію так, як її заповнює благодійний фонд. Ми бачимо лише окремі графи і звіряємо, чи по них все сходиться. Тобто ми оформили в електронній базі, а волонтер каже: “а що мені далі робити?». Кажемо “йди кудись видрукуй, бо ми не можемо”. Я б з радістю в цьому допоміг, але у нас немає таких послуг друку, в нас немає інтернету на роботі. Є лише внутрішня база, ми звідти підтягуємо декларацію, оформляє і все.

Чому ви не підключите інтернет?

Він десь там є, але наші комп’ютери не підключені до нього, він нам не потрібен. В нас внутрішня мережа, в якій працює програмне забезпечення.

Чи вплинули нові правила на кількість гуманітарної допомоги?

По об’ємах самої гуманітарки стало менше, а по транспортних засобах — взагалі ні. Щодо медикаментів, то за квітень було 21 тонна такої допомоги. Найбільше завозять одягу.

Що роблять з товарами, які конфіскують?

Ті, що не передбачають конфіскації, ми забираємо і чекаємо, поки оплатять штраф по протоколу, тоді віддаємо і людина вивозить або розмитнює. Ті, що конфіскують, є рішення суду про передачу в дохід держави, ми всі ці списки формуємо і раз в місяць передаємо їх у Львівську ОВА, вони їх публікують. Всі військові частини можуть подивитися, що їм потрібно і надсилають свої запити про одержання, ОВА їх погоджує і ми видаємо конфісковані товари.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності