На базі Львівського медуніверситету створять дитячий реабілітаційний центр

Дитячий реабілітаційний центр

У ньому українських дітей відновлюватимуть від травм війни

В Україні створять сучасний дитячий реабілітаційний центр. Запрацює він на базі Львівського медуніверситету. У центрі відновлюватимуться діти від воєнних травм. Інформацію про це 10 жовтня поширило МОЗ України.

У четвер меморандум про створення центру підписали міністр охорони здоров’я України Віктор Ляшко, ректор Львівського національного медичного університету імені Данила Галицького Орест Чемерис і голова Наглядової ради Фундації дитячої лікарні та науково-дослідного інституту “Надія” (Фінляндія) Анна-Катерина Бернер.

За словами Віктора Ляшка, проєкт включатиме науково-дослідний інститут, віртуальну лікарню та безпосередньо реабілітаційний центр, де буде доступна стаціонарна та амбулаторна фізична та психологічна реабілітація. “Наш орієнтир — успішний досвід Фінляндії у створенні Нової дитячої лікарні у 2017 році. Фундація фінансуватиме проєкт протягом наступних 5-7 років. Йдеться про близько 10 млн євро на віртуальну лікарню та ще близько 50 млн євро на сам центр”, — зазначив міністр.

Сучасний реабілітаційний центр буде доступний для всіх українських дітей та сімей. Тут планують впроваджувати ефективні методики фізичної та психологічної реабілітації, поширювати провідні європейські практики. Крім того, в Центрі використовуватимуться можливості телемедицини, щоб гарантувати, що кожна дитина отримує спеціалізовану допомогу, на яку вона заслуговує, безоплатно та незалежно від того, де вона знаходиться.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності