Львівське підприємство з продажу продуктів та напоїв відшкодувало 6 млн грн податків

Львівське підприємство з продажу продуктів та напоїв відшкодувало 6 млн грн податків

Керівник підприємства умисно приховав у бухгалтерському обліку доходи

Львівське підприємство, яке займається гуртовою та роздрібною торгівлею харчами та напоями відшкодувало до бюджету 6 млн грн несплаченого податку. Фірма приховала дохід в 33 млн грн. Про це 7 жовтня повідомила Львівська обласна прокуратура.

Компанія не сплатила податок на прибуток

Прокуратура встановила, що керівник підприємства умисно не відобразив у бухгалтерському обліку та податковій звітності операції за І квартал 2024 року. “Зокрема, які стосувались реалізації товарно-матеріальних цінностей іншим суб’єктам господарювання на загальну суму понад 33 млн грн. Таким чином, внаслідок не включення до складу об'єкта оподаткування вищезгаданих доходів, не було сплачено податок на прибуток на 6 млн грн” — йдеться в повідолменні прокуратури.

В межах досудового розслідування у кримінальному провадженні підозрюваний відшкодував завдані збитки в повному обсязі. Відтак, прокуратура скерувала до суду клопотання про звільнення керівника приватного підприємства від кримінальної відповідальності за фактом умисного ухилення від сплати податків.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності