Суд зобов'язав лісгосп Львівщини сплатити 800 тис. грн за вирубку п’яти дерев

Суд зобов'язав лісгосп Львівщини сплатити 800 тис. грн за вирубку п’яти дерев

Радехівський лісгосп оштрафували за неналежну охорону заповідника

Суд зобов’язав Радехівське лісомисливське господарство сплатити майже 800 тис. грн за незаконну вирубку лісу. Через неналежну охорону на території заповідника “Великий ліс” зрубали п’ять дерев. Про це 7 жовтня повідомили у прокуратурі Львівщини.

Лісгосп намагався оскаржити позов

За даними справи, через неналежну охорону на території заповідника "Великий ліс", що знаходиться неподалік села Романівка Шептицького району, було незаконно зрубано п'ять дерев. Незаконну вирубку виявили ще у вересні 2022 року, після чого відкрили кримінальне провадження. Серед зрубаних дерев були дві берези, два ясени та один граб. Судова інженерно-екологічна експертиза оцінила збитки у 783 464 гривні.

Прокуратура наполягала на тому, що лісгосп не виконав свої обов'язки з охорони лісу, особливо враховуючи, що "Великий ліс" є об'єктом природно-заповідного фонду і перебуває під особливою охороною держави. Представники лісгоспу намагалися оскаржити позов, вказуючи на розбіжності в документах щодо кількості та розмірів зрубаних дерев. Вони також стверджували, що відсутні докази їхньої вини та неналежного виконання обов'язків з охорони лісу.

Попри заперечення відповідача, суд визнав докази достатніми для підтвердження вини лісгоспу у неналежному виконанні зобов'язань щодо охорони лісового фонду від незаконних рубок. Суд повністю підтримав вимоги прокуратури та зобов'язав лісгосп відшкодувати завдані збитки.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності