Прокурори у Львові вимагають стягнути з виробника військової електроніки понад 1,5 млн грн

На Львівщині суд відкрив провадження на виробника військової електроніки за безпідставно отриманий ПДВ

ТзОВ “Піранья Тех” звинувачують в безпідставному отриманні понад 1,5 млн грн ПДВ

Господарський суд відкрив кілька проваджень за позовами до виробника електронних бойових комплексів та засобів радіоелектронного захисту, який отримав понад 1,5 млн грн ПДВ. Галицька окружна прокуратура Львова вимагає, щоб підприємство повернуло кошти, повідомила пресслужба прокуратури 26 вересня.

В повідомленні не вказано назву підприємства, однак журналісти LVIV.MEDIA знайшли в судовому реєстрі три ухвали Господарського суду в яких Галицька прокуратура подала позови до ТзОВ “Піранья Тех”. У своїх позовах прокуратура вимагає стягнути з підприємства загалом понад 1,5 млн грн безпідставно отриманих податків.

Детальніше про справу

За результатами публічних закупівель львівське комунальне підприємство “Ратуша-сервіс” та ТзОВ “Піранья Тех” уклали три договори на постачання електронних бойових комплексів та засобів радіоелектронного захисту для забезпечення військових частин ЗСУ. Під час дії воєнного стану операція з постачання комплексів повинна була здійснюватись без сплати ПДВ. Попри це постачальник нарахував та отримав від комунального підприємства понад 1,5 млн грн для сплати податку.

В ухвалі від 9 вересня 2024 року вимагає стягнути про відкриття провадження за позовом про стягнення понад 480 тис. грн безпідставно нарахованого податку з ТзОВ “Піранья Тех”. У другій ухвалі від 11 вересня 2024 року прокуратура подала позов на ту саму компанію, з вимого стягнути на користь ЛКП “Ратуша-сервіс” 540 тис. грн ПДВ. Також в ухвалі від 18 вересня 2024 року Галицької окружної прокуратури вимагає стягнути з ТзОВ “Піранья Тех” ще понад 513 тис. грн безпідставно отриманого податку.

За даними аналітичного порталу YouControl, ТзОВ “Піранья Тех” заснована близько чотирьох років тому. Основний вид діяльності підприємства — виробництво електронних компонентів. Кінцевими бенефіціарними власниками зазначені українець Олександр Ружинський з 36 % і поляк Орен Флакс з 39 %.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності