Народний депутат Камельчук вийшов з партії “Слуга Народу”

Камельчук

Так він висловив свій протест проти перейменування Червонограда на Шептицький

На знак протесту проти перейменування Червонограда нардеп Камельчук вийшов з партії “Слуга Народу”. Про це 19 вересня він повідомив на своїй сторінці в Facebook.

Свій він аргументував незгодою з рішенням керівництва партії “Слуга Народу”, яке підтримало рішення Верховної Ради про перейменування в рамках деколонізації 328 населених пунктів в Україні. Серед них депутати проголосували за зміну назви Червонограда — на Шептицький. Це найбільше не сподобалося Юрію Камельчуку, який 2019 року балотувався у Верховну Раду по 124-му Червоноградському виборчому округу.

Він заявив, що не можна говорити про те, що “Червоноград був оплотом радянщини” і що місто навпаки було джерелом протестних настроїв та енергії змін. За словами Камельчука процес обговорення зміни назви з самого початку проходив з порушеннями “основ Конституції та людської логіки”.

Сьогодні, 19.09.2024, Верховна Рада України, всупереч волі громади, змінила назву Червоноград на Шептицький. Сьогодні, на мою думку, відбувся Акт дерадянізації через коліно. Я не голосував за цю колгоспну постанову. Мої прохання до голови ВР та голів фракцій щодо виступу були відкинуті. Моє звернення безпосередньо перед виступом було проігноровано”, — заявив народний депутат.

Він заявив, що не може погодитися з подібним ставленням керівництва партії “Слуга Народу” і тому виходить з її лав. “Заява уже написана і надіслана. Також складаю з себе повноваження члена ради Львівської обласної партійної організації “Слуга Народу”, — зазначив Юрій Камельчук. Водночас він повідомив, що залишається членом фракції СН у парламенті.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності