Львівська міськрада відсудила у компаній понад 5 млн грн боргу за оренду землі

ЛМР відсудила у компаній понад 5 млн грн боргу за оренду

Два підприємства не сплачували оренду за користування понад 5 га комунальної землі

Юристи Львівської міської ради відсудили у двох підприємств понад 5 млн грн. Ці гроші фірми заборгували за користування комунальними земельними ділянками. Про це 17 вересня повідомили у пресслужбі департаменту містобудування Львівської міськради.

Одна компанія намагалася оскаржити рішення суду

Йдеться про чотири ділянки на вул. Зоряній, 7-В загальною площею понад 5 га. Ними користувались ТЗОВ “Євродерев” та ТЗОВ “Євродерев-2”, але не платили за оренду. “Євродерев” займав ділянку площею 1,2 гектара, а “Євродерев-2” — понад 4 гектари. За меншу ділянку суд зобов'язав сплатити понад 1 мільйон гривень боргу, а за більшу — майже 4 мільйони.

“Оскільки йдеться про двох користувачів, то і суму боргу було розподілено між відповідачами. Так ТзОВ “Євродерев” має сплатити 1 034 464 грн боргу, а ТзОВ “Євродерев-2” – 3 905 671 грн. Все чесно і справедливо. Але якщо останнє визнало позовні вимоги і подало клопотання про розстрочення рішення, то “Євродерев” обрало іншу тактику”, — йдеться у повідомленні.

“Євродерев-2” визнало борг і попросило розстрочення платежу, а “Євродерев” спробувало оскаржити, але суд вирішив, що вони теж повинні заплатити.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності