Підприємці з Львівщини незаконно вивозили деревину до ЄС

Підробили документи: на Львівщині підприємці вивозили деревину до ЄС

Двоє підприємців підробляли документи про законність походження деревини

На Львівщині Бюро економічної безпеки викрило схему незаконного вивезення лісоматеріалів до країн ЄС. Приватні підприємці намагалися вивезти хмиз ліщини та декоративний паркан з підробленими документами. Про це 18 вересня повідомили у Бюро економічної безпеки Львівщини.

Під час обшуків вилучили понад 180 кубометрів деревини

За даними правоохоронців, що приватні підприємці з Львівщини використовували підроблені документи про законність походження деревини. Вони отримували дозвільні сертифікати про походження лісоматеріалів і виготовлених з них пиломатеріалів, а потім експортували продукцію за кордон. Серед вивезених товарів були хмиз ліщини та декоративний паркан у великих обсягах. Отримані від незаконного продажу гроші вони використовували для закупівлі нових партій нелегальної деревини.

“Детективи Бюро задокументували факти незаконного вивезення лісопродукції з використанням товарно-супровідних документів, які містили неправдиві відомості. Також за результатами обшуків на виробництві було вилучено станки, верстати, чорнову документацію та понад 180 м3 деревини”, — йдеться у повідомленні.

Двом підприємцям вже оголошено про підозру за кількома статтями Кримінального кодексу України. Нагадаємо, на Львівщині чоловік незаконно експортував лісоматеріали майже на 150 тис. грн.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності