На Львівщині встановили ще двох організаторів переправляння ухилянтів за кордон

На Львівщині правоохоронці встановили ще двох організаторів переправляння ухилянтів за кордон

Зловмисники були спільниками організаторів, яких затримали ще в березні 2024 року

На Львівщині поліцейські повідомили про підозру двом організаторам переправляння військовозобов'язаних за кордон. Вони були спільниками ще двох ділків, яких затримали ще в березні 2024 року. Про це 18 вересня повідомила пресслужба Департамент стратегічних розслідувань Національної поліції.

13 тис. доларів за посвідчення волонтера

Як встановили оперативники четверо мешканців Львівщини фіктивно працевлаштовували громадян до громадських організацій. На підставі цього вносили відомості про них як волонтерів до інформаційної бази “Шлях”. Надалі це давало підстави безперешкодно перетинати кордон” — йдеться в повідомленні поліції. Щоб схему не викрили, зловмисники повідомляли клієнтам час та місяць перетину за декілька годин до самого перетину.

До слова, на початку березня 2024 року поліцейські затримали двох організаторів в Трускавці після отримання ними 2,4 тис. доларів. Тоді їм повідомили підозру. Досудове розслідування у кримінальному провадженні завершено. Обвинувальний акт стосовно чотирьох осіб скерували до суду. Усім організаторам може загрожувати до девʼяти років позбавлення волі.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності