Державний архів у Львові оцифрував ще 100 справ НКВС

Державний архів у Львові оцифрував ще 100 справ НКВС

Оцифрованим справам близько 80 років

Державний архів Львівської області оцифрував та оприлюднив на офіційному сайті ще 100 справ Слідчого відділу НКВС у Львівській області. Справам близько 80 років і вони містять документальні свідчення про політичні репресії, арешти та судові процеси. Про це 16 вересня повідомила пресслужба Львівської ОВА.

Збереження історії

Директорка Державного архіву Львівської області Ірина Мартенс, зазначила, що оцифрування документів Національного архівного фонду дозволяє зберегти історію та зробити її доступною для всіх. “Ми активно працюємо над тим, щоб кожен мав можливість вивчати архівні документи онлайн і долучатися до дослідження історії. Наша мета — продовжувати процес оцифрування, щоб історія Львівщини та України була доступна кожному, як сучасникам, так і майбутнім поколінням” — зазначила Ірина Мартенс.

Нагадаємо, нещодавно Державний архів оцифрував пів сотні унікальних архівних документів. Йдеться про справи Слідчого відділу НКВС у Львівській області, які періоду 1940-х років. Відтепер ці документи будуть доступні для перегляду онлайн в електронному архіві.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності