Полтавське підприємство відсудило майже 10 млн грн за ремонт дороги на Львівщині

Львівський суд стягнув на користь полтавського підприємства понад 9,6 млн грн за ремонт дороги

Будівельна компанія відремонтувала дорогу на замовлення Служби відновлення та розвитку інфраструктури у Львівській області

Господарський суд Львівської області розглянув позов приватного підприємства “Полтавабудцентр” до Служби відновлення та розвитку інфраструктури у Львівській області. Полтавська компанія вимагала стягнути зі служби понад 9,9 млн грн боргу за ремонт дороги. Про це йдеться у рішенні, яке опублікували 13 вересня в Єдиному державному реєстрі.

Дорога “Броди — Тернопіль”

В середині серпня 2018 року між ПП “Потавабудцентр” і Службою відновлення та розвитку інфраструктури у Львівській області був укладений договір на ремонт 12 ділянок дороги державного значення P-39 “Броди — Тернопіль”. За умовами договору, загальна ціна ремонту склала понад 9,6 млн грн. Як зазначило ПП “Полтавабудцентр” у позові, ціна за договором зазначена у твердій формі та не потребує підтвердження витрат документами. ПП “Полтавабудцентр” відремонтувало дорогу, але замовник без будь-якого обґрунтування відмовився приймати роботи, підписувати Акт приймання виконаних будівельних робіт та довідку про їх вартість. Відтак будівельне підприємство вимагало стягнути з державної служби 9,6 млн грн основного боргу, 204 тис. грн пені, 148 тис. грн судового збору та 76 тис. грн втрат від інфляції.

Відповідач не визнав боргу, стверджуючи, що не замовляв роботи, зазначені в позові. Також він зазначив, що у вересні 2018 року відбулися зміни у фінансуванні дорожніх об'єктів, зокрема, бюджет на ремонт дороги Р-39 було скорочено. Відповідач повідомив позивача про зміни, вказавши, що роботи, виконані після грудня 2018 року, не будуть оплачені через відсутність фінансування. Крім того, відповідач зазначив, що перерахував 4,1 млн грн за раніше виконані роботи.

Суд встановив, що підприємство виконало свої зобовʼязання за умовами договору, тому Служба відновлення та розвитку інфраструктури повинна сплатити 9,6 млн основного боргу. Також суд підтримав позовні вимоги про стягнення 76 тис. грн інфляційних втрат.

Відтак суд частково задовольнив позов ПП “Потавабудцентр” і зобовʼязав стягнути зі Служби відновлення та розвитку інфраструктури у Львівській області понад 9,6 млн грн основного боргу, 76 тис. грн інфляційних втрат, а також понад 145 тис. грн судового збору. У частині позову про стягнення пені суд відмовив.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності