Мешканці Солонки звернулися до Садового з приводу забруднення Львовом річки Зубра

Річка Зубра

Вода у річці почорніла і замулилася

Мешканці Солонки звернулися до Садового з приводу забруднення Львовом річки Зубра. Про це 11 вересня повідомила Солонківська територіальна громада.

Річка Зубра, яка протікає через нашу громаду, вже два тижні випускає нестерпний сморід. Десь більше, десь менше, але всі села вздовж її русла потерпають від цього жахіття. Люди скаржаться, качки покинули водойму, в річці гине риба, вода чорна і замулена – це екологічна катастрофа”, — йдеться в дописі.

У Солонківській ТГ звернулися за допомогою до відповідних служб. Стан річки перевірили представники Держекоінспекції та двічі — Басейнового управління водних ресурсів річок Західного Бугу та Сяну, які взяли аналізи та склали протокол. Тепер у Солонці чекають на результати експертизи та висновків фахівців.

У громаді вважають, що забруднення Зубри приходить зі Львова, звідти річка бере свій початок, а точніше — з каналізаційно-насосної станції в Сихівському районі, де в річку аварійно скидають неочищені стоки.

Андрію Івановичу Садовий, невже це ваша «господарність» б'є по наших мешканцях? Людям у Солонківській територіальній громаді нема чим дихати. Ми не хочемо львівських нечистот у наших водах!”, — зазначили автори допису.

За їхніми словами, крім екологічної шкоди, забруднення Зубри завдає громаді й фінансових збитків, адже торік сільрада заплатила 5 млн грн за очищення річки.

Чому смердить в Солонківській громаді? Невже нечистоти зі Львова? Річка Зубра, яка протікає через нашу громаду, вже два тижні випускає нестерпний сморід. Десь більше, десь менше , але всі села вздовж її русла потерпають від цього жахіття. Люди скаржаться, качки покинули водойму, в річці гине риба, вода чорна і замулена – це екологічна катастрофа! Ми звернулися до всіх відповідних служб, на місце приїжджала Еко інспекція, двічі Басейнове управління водних ресурсів річок Західного Бугу та Сяну, представники відібрали аналізи та склали протокол. Сільська рада 5 вересня надіслала відповідне звернення в Державну екологічну інспекцію. Чекаємо результатів та висновків. Але очевидно, забруднення приходить зі Львова, звідти річка бере свій початок, з каналізаційно-насосної станції в Сихівському районі через аварійні скиди неочищені стоки потрапляють у нашу річку.Андрію Івановичу Садовий Андрій Садовий, невже це ваша «господарність» б'є по наших мешканцях? Людям у Солонківська територіальна громада нема чим дихати. Ми не хочемо львівських нечистот у наших водах! Крім екологічної шкоди, це завдає і фінансових збитків, адже минулого року сільрада оплатила 5 млн грн за очищення річки. Ми вимагаємо негайного вирішення проблеми. Винні мають бути покарані, інакше ця безгосподарність матиме серйозні наслідки! Далі буде…

Posted by Солонківська територіальна громада on Wednesday, September 11, 2024

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності