Громади Львівщини можуть отримати до 100 тисяч доларів на проєкти розвитку

Гривні

Анкету для участі необхідно заповнити до 29 вересня

Громади Львівщини можуть отримати до ста тисяч доларів США на проєкти економічного розвитку або соціальної ініціативи. Про це 9 вересня повідомили у Львівській обласній військовій адміністрації.

“Конкурс “Громада на всі сто” запрошує територіальні громади, які потребують якісних змін взяти участь та подати власний проєкт для отримання гранту на відновлення громади, що сприятиме місцевому економічному розвитку або впровадженню соціальної ініціативи”, — йдеться у повідомленні.

До участі у конкурсі допускаються громади, населення яких не перевищує 100 тисяч осіб і які не є обласним центром. Максимальна сума гранту - до 100 тис. дол. США.

Вимоги до проєкту громади:

  • Проєкт громади повинен передбачати чіткі плани та графік реалізації у вигляді сформованого технічного завдання та/або плану реалізації Проєкту; 
  • повинен сприяти розвитку та інноваціям у територіальній громаді, підтримувати соціальні ініціативи, бути актуальним, важливим; 
  • має відповідати стратегії розвитку громади та/чи програмі комплексного відновлення території та/чи плану відновлення та розвитку громад або іншим документам стратегічного планування розвитку громади; 
  • може передбачити власний внесок або залучення внеску інших залучених громадою партнера/рів у формі: 1) матеріалів та/або сировини; 2) обладнання та/або послуг; 3) фінансового внеску; 4) майнового внеску; 5) трудового внеску;
  • має бути загальнодоступним для жителів громади; 
  • має не передбачати виконання робіт з капітального та поточних ремонтів.

Одна громада може подати лише один проєкт.

Анкету для участі необхідно заповнити до 29 вересня 2024 року за посиланням

Детальні правила конкурсу

Територіальні громади - переможці будуть оголошені після 21 лютого 2025 року та отримають гранти у строк не пізніше 30 червня 2025 року.

“Участь територіальних громад у конкурсі “Громада на всі сто” є однією з можливостей  отримати фінансування, яке сприятиме відновленню та розвитку місцевих ініціатив. Отриманий грант надасть громадам шанс реалізувати інноваційні проєкти, які вони не змогли б здійснити самостійно та які надалі   сприятимуть підвищенню економічному зростанню, покращенню інфраструктури, створенню нових робочих місць, наповненню місцевих бюджетів, зміцненню місцевої самостійності”, - наголосила т.в.о. директора департаменту агропромислового розвитку Львівської облдержадміністрації Людмила Гончаренко. 

Додатково: 

Конкурс “Громада на всі сто” впроваджується Товариством з обмеженою відповідальністю “СЛМ новини”, Громадською організацією “Український Кризовий Медіа-Центр” в межах програми USAID “Децентралізація – шлях до кращих результатів та ефективності” (DOBRE) та реалізується за підтримки COOPERATIVE HOUSING FOUNDATION (Global Communities).

Нагадаємо, у березні 47 мешканців Львівщини отримали мікрогранти на розвиток бізнесу від “єРобота”.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності