Як лікарні Львівщини готуються до автономної роботи в умовах блекауту

Швидка допомога

Про план дій для лікарень під час блекауту розповіла заступниця голови Львівської ОВА Христина Замула

Лікарні Львівщини готуються до роботи в блекаут. Про це LVIV. MEDIA 6 вересня розповіла заступниця голови Львівської обласної військової адміністрації Христина Замула.

Христина Замула зазначила, що всі лікарні області забезпечені додатковими джерелами живлення, зокрема, генераторами. “Окрім того, згідно з вимогами МОЗу, всі вони мають бути забезпечені пальним, як мінімум, на 5 діб”, — зазначила вона.

Також, в умовах не лише блекаутів, а й у ймовірних випадках пошкоджень станцій теплопостачання, медичні заклади мають бути забезпечені окремим альтернативним джерелом водопостачання і теплопостачання.

“Всі медичні заклади, особливо надкластерні й кластерні працюють над цим. Або у них повинен бути резервуар з достатньою кількістю води на кілька діб. Або там, де є можливість вони пробують воду отримувати зі свердловини. А щодо теплопостачання, є котельні на різні види палива, і зараз лікарні хочуть встановлювати сонячні панелі, щоб мати альтернативне джерело живлення”, — зазначила Христина Замула.

Це дозволить лікарням бути повністю автономними. Адже навіть у випадку повного блекауту медичні заклади повинні продовжувати функціонувати. І частина з них вже готові працювати в таких умовах.

“У нас є, для прикладу, загальні лікарні, які ще до цих вимог були забезпечені усім. Тобто вмикаємо світло, всюди темно і блекаут, але ці заклади будуть точно працювати й медики точно будуть надавати медичну допомогу”, — зазначила Христина Замула.

Також в департаменті охорони здоров'я ЛОВА розробляють маршрути куди, у випадку, якщо один медичний заклад не зможе функціонувати, евакуюватимуть пацієнтів: “Ми мусимо мати план і розуміння, і мусимо мати відповідальних осіб. Тобто, хто за що відповідає, і хто як має діяти в різних ситуаціях” .

Окрім лікарень автономними у випадку блекауту мають бути і соціальні заклади. “За таким самим принципом ми теж підходимо до закладів соціальних, там, де соціальні послуги надаються — геріатричні, психоневрологічні. Вони теж забезпечені усі генераторами й зараз працюємо теж над тим, щоб у них було додаткове джерело водопостачання”, — розповіла заступниця голови ОВА.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності