У Львові призначили нового директора Личаківського цвинтаря

У Львові призначили нового директора Личаківського цвинтаря

Раніше Павло Богайчик очолював комунальне підприємство «Бюро спадщини»

Новим директором ЛКП «Личаківський цвинтар» став Павло Богайчик. Як зазначається на аналітичному порталі YouControl, контракт з посадовцем уклали на рік, до 2 вересня 2025 року. Про це повідомляє пресслужба Львівської міської ради, у п’ятницю, 6 вересня.

«Личаківське кладовище – це 40 га заповідника. Це дуже важливий об’єкт, як для львів’ян, так і для туристів. Щодня тут відбуваються поховання наших військових, тому роботи багато», — сказала керівниця справами виконавчого комітету Львівської міської ради Наталія Алєксєєва.

Попередній директор Олександр Дмитрів залишається працювати. Він обійматиме посаду завідувача кладовища. Нового директора Личаківського цвинтаря Павла Богайчика призначили для посилення колективу. Його попередній досвід робити у «Бюро спадщини» допоможе впоратись із викликами, які зараз стоять перед музеєм.

38-річний Павло Богайчик за освітою історик. На сайті міської ради йдеться, що він з 2008 до 2020 року працював спочатку спеціалістом першої категорії, а потім головним спеціалістом обліку та моніторингу об'єктів культурної спадщини в управлінні охорони історичного середовища. З 2020 і до липня 2024 року Павло Богайчик очолював ЛКП «Бюро спадщини».

Нагадаємо, 15 липня, цього року навпроти Личаківського військового цвинтаря облаштують нову зупинку громадського транспорту. Таким чином відвідувачі Марсового поля зможуть долати пішки меншу відстань.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності