28-річний капітан загинув через падіння гелікоптера на Львівщині

Назарій Проказюк

Назарій Проказюк був одним з членів екіпажу, який загинув під час навчально-тренувального польоту

На Львівщині під час навчального польоту через падіння гелікоптера загинув 28-річний капітан. Назарій Проказюк був пластуном та служив у льотній військовій частині на Харківщині. Капітана поховали у рідному селі на Львівщині, про це повідомили у скаутській організації “Пласт”.

Назарій був одним із двох членів екіпажу, які загинули 30 серпня через падіння гелікоптера Мі-2 на Львівщині. Поховали Назарія з військовими почестями 3 вересня в рідному селі Гаї, що на Бродівщині.

Назарій Проказюк

Як повідомили у Пласті, вищу освіту Назарій Проказюк здобував у ХНУ Повітряних сил ім. І. Кожедуба. Після закінчення служив у льотній військовій частині в Чугуєві, що у Харківської області. Був капітаном, командиром вертольота вертолітної ланки вертолітної ескадрильї військової частини.

З початком повномасштабного російського вторгнення спільно з побратимами перевозив обладнання та техніку частини з Харківщини на Львівщину. Там працював у навчальній авіаційній бригаді. Здійснював бойові вильоти, був учасником бойових дій.

Народився Назарій Проказюк 16 серпня 1996 року. Навчався у Гаївській школі, 10 та 11 клас закінчив у школі № 4, що в Бродах. З 12-річного віку був пластуном, захоплювався малюванням.

До слова, на вертольоті, який розбився, вчилися літати курсанти Харківського національного університету Повітряних Сил ім. Івана Кожедуба. Наразі причини катастрофи невідомі.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності