Суд на вимогу Львівської міської ради скасував право власності на неіснуючу будівлю

Суд повернув Львівській міській раді земельну ділянку з неіснуючою будівлею

Будівля була зареєстрована на комунальній земельній ділянці

Господарський суд Львівської області задовольнив позов Львівської міської ради до приватного підприємства “Місто Лева”. Міська рада вимагала усунути перешкоди у використанні комунальної земельної ділянки на вул. Науковій, 3, зокрема просила суд скасувати державну реєстрацію права власності на нежитлову будівлю, яка нібито розташована на земельній ділянці. Про це йдеться у рішенні, оприлюдненому 2 вересня у Єдиному державному реєстрі.

Як йдеться у рішенні суду, на земельній ділянці була зареєстрована нежитлова будівля загальною площею 215 кв.м, яка належить приватному підприємству “Місто Лева”. Міська рада зазначала, що вона є власником земельної ділянки і не надавала згоду на її передачу у користування чи у власність ПП “Місто Лева”. Крім того, під час обстеження ділянки виявилось, що зазначеної будівлі немає.

Представник підприємства на судове засідання не зʼявився і подав клопотання про відкладення розгляду справи через участь ПП “Місто Лева” в іншому судовому процесі. Втім суд відмовив у задоволенні клопотання. “Відповідач відкликання на позовну заяву у строк, визначений законом і судом, не подав, проти позову письмово не заперечив” — йдеться у рішенні суду.

Відтак суд задовольнив позов Львівської міськради й зобовʼязав припинити право власності на неіснуючу будівлю, щоб усунути перешкоди в користуванні земельною ділянкою. Також ПП “Місто Лева” зобовʼязане заплатити понад 3 тис. грн судового збору. Рішення може бути оскаржене в апеляційному суді.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності