Суд на 8 років посадив зловмисника за побиття до смерті знайомого

Суд на 8 років посадив зловмисника за побиття до смерті

Обвинувачений в стані алкогольного спʼяніння до смерті побив свого товариша

Яворівський районний суд Львівської області визнав винним Богдана С. в умисному завданні тяжких тілесних ушкоджень, які спричинили смерть потерпілого. Обвинувачений в стані алкогольного спʼяніння побив до смерті товариша по чарці. Про це йдеться у вироку, який оприлюднили 2 вересня в Єдиному державному реєстрі.

Обвинувачений не визнав вини

Як встановив суд, 15 жовтня 2018 року, близько 18:30, Богдан С. в стані алкогольного спʼяніння вчинив суперечку зі знайомим, з якими вони розпивали алкоголь. Під час сварки обвинувачений спочатку завдавав потерпілому декілька ударів в голову. Після того як той впав на підлогу, Богдан С. наніс ще декілька ударів ногами та спинкою крісла по голові, животі та грудній клітці. Травмованого чоловіка госпіталізували до Новояворівської районної лікарні, де він 16 жовтня, близько 01:30, помер від отриманих травм.

На судовому засіданні Богдан С. своєї вини не визнав. Він пояснив, що того дня розпивав алкоголь з компанією знайомих. Під час застілля до них зайшли невідомі чоловіки й почали вимагати в потерпілого повернути борг. Під час суперечки в потерпілого та незнайомих чоловіків виникла шарпанина і вони вийшли на вулицю, а Богдан С. залишився у квартирі, розпив з іншими знайомим алкоголь і нібито ліг спати.

Розвели спирт, випили й спали до моменту як їх розбудила поліція, це було пізно ввечері, від поліції дізналися, що потерпілого побили. Близько 05:00 поліція приїхала вдруге і його забрали у відділення поліції. Між ним та потерпілим жодних конфліктів не було, жодних ударів він не наносив, звідки у нього на штанах взялася кров пояснити не може” — цитує пояснення обвинуваченого суддя у вироку.

Суд допитав декількох свідків, зробив низку судово-медичних експертиз та дійшов до висновку, що саме Богдан С. побив потерпілого. Сліди крові, які були на штанах Богдана С., відповідали зразку крові потерпілого. Крім того, свідки детально відтворили хронологію інциденту.

Відтак суд визнав Богдан С. винним та призначив йому вісім років позбавлення волі. Також суд частково задовольнив цивільні позов родини потерпілого і зобовʼязав стягнути з обвинуваченого 300 тис. грн моральної шкоди.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності