Львівські судді поскаржилися на переслідування з боку журналістів телеканалу НТА

Західний апеляційний господарський суд

Невідомі особи обклеїли будинок судді наклепницькими листівками

Вища рада правосуддя звернулася до Офісу Генерального прокурора з проханням перевірити повідомлення суддів Західного апеляційного господарського суду Наталії Кравчук, Оксани Скрипчук і Бориса Плотніцького про втручання в їхню роботу групи осіб і попросила перевірити, чи немає у цих фактах ознак кримінального правопорушення. Про це Вища рада правосуддя повідомила 27 серпня.

Під час розгляду цього питання на засіданні ВРП озвучили деталі повідомлення львівських суддів. 21 травня 2024 року колегія суддів ухвалила постанову, якою відмовила у позові ТзОВ “Листопад Істейт” до Національної акціонерної компанії “Надра Україна”. Після цього, згідно з повідомленням суддів, о 10:30 24 травня до Західного апеляційного господарського суду прибула група журналістів телеканалу НТА з метою взяти інтерв'ю в суддів, які розглянули цю справу. Начальник відділу комунікацій апарату суду повідомила журналістам, що вони можуть ознайомитись з текстом постанови в єдиному державному реєстрі судових рішень. Та запропонувала їм подати письмовий запит на ім'я судді-спікера щодо отримання офіційної позиції суду. “Журналісти вказаного телеканалу відмовились подати письмовий запит на ім'я судді-спікера, однак приміщення суду не залишили, а зустрівши через деякий час в приміщенні суду суддю Плотніцького, який брав участь у розгляді цієї справи, поводились з ним нетактовно, зокрема запитували, чи здійснювався вплив на колегію суддів при ухваленні постанови суддів при ухваленні постанови суду та погрожували судді проходженням перевірки на детекторі брехні, — розповіла член ВРП Тетяна Бондаренко, яка була доповідачкою у цій справі.

Люди, які представлялись журналістами, приходили до помешкань суддів

У повідомленні судді Кравчук, Скрипчук і Плотніцький також зазначали, що згодом група невідомих осіб, які називали себе журналістами телеканалу НТА, почали періодично відвідувати їхні домівки, в яких також проживають рідні суддів, у тому числі вимагати від сусідів компрометуючу інформацію стосовно суддів, погрожувати розправою. “Один із таких візитів було здійснено о 4 годині ранку... Група невідомих осіб проникла через паркан в двір багатоквартирного будинку, де проживає член колегії судді Плотніцький і обклеїла всі під'їзди листівками провокативного та наклепницького змісту із зазначенням прізвищ членів колегії. Жителі будинків не піддались на провокацію, зірвали цю макулатуру і вигнали "борців", — йдеться у повідомленні.

Судді прийняли рішення у спорі за нерухомість в центрі міста

У єдиному державному реєстрі судових рішень опублікована постанова, прийнята колегією у складі суддів Кравчук, Скрипчук та Плотніцького. Постанова стосується позову ТзОВ “Листопад Істейт” до Національної акціонерної компанії “Надра Україна” про визнання недійсним свідоцтва на право власності на приміщення площею 1865 кв. м у будівлі на пл. Міцкевича, 8 у центрі Львова (відома як Будинок книги). Своєю постановою апеляційний суд скасував рішення Господарського суду Львівської області та відмовив у позові.

До слова, за даними порталу youcontrol, ТзОВ “Листопад Істейт” займається операціями з нерухомістю. Підприємство зареєстроване у квартирі на площі Міцкевича у Львові. Власником компанії вказаний Височанський Роман Володимирович. Він, імовірно, є сином Височанського Володимира Михайловича — давнього бізнес-партнера відомого львівського підприємця, колишнього народного депутата від партії “Свобода” Ігоря Кривецького. Зокрема, Володимир Височанський з 2011 по 2016 роки був керівником ТзОВ “Узлісся”, що належить Кривецькому.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності