Львівські судді поскаржилися на переслідування з боку журналістів

Західний апеляційний господарський суд

Невідомі особи обклеїли будинок судді наклепницькими листівками

Вища рада правосуддя звернулася до Офісу Генерального прокурора з проханням перевірити повідомлення суддів Західного апеляційного господарського суду Наталії Кравчук, Оксани Скрипчук і Бориса Плотніцького про втручання в їхню роботу групи осіб і попросила перевірити, чи немає у цих фактах ознак кримінального правопорушення. Про це Верховна рада правосуддя повідомила 27 серпня.

Після того, як судді ухвалили рішення у справі щодо визнання недійним свідоцтва на право власності на нерухоме майно у Львові, у приміщення Західного апеляційного господарського суду прийшли представники одного з медіа, назву якого не оприлюднюють. Працівники ЗМІ хотіли отримати пояснення судів про причини їхнього рішення. “Журналісти в холі суду в присутності інших відвідувачів суду запитували у судді Плотніцького, чи здійснювався вплив на колегію суддів при винесенні постанови та погрожували судді Плотніцькому, що змусять його пройти детектор брехні”, — йдеться в повідомленні суддів.

Люди, які представлялись журналістами, приходили до помешкань суддів

Адміністрація суду надала журналістам офіційну відповідь, яка їх не задовольнила. Після цього, як вказано у повідомленні суддів для Вищої ради правосуддя, люди, що представлялися журналістами, почали приходити до суддів додому, розпитуючи про них їхніх родичів та сусідів. “Один із таких візитів було здійснено о 4 годині ранку... Група невідомих осіб проникла через паркан в двір багатоквартирного будинку, де проживає член колегії судді Плотніцький і обклеїла всі під'їзди листівками провокативного та наклепницького змісту із зазначенням прізвищ членів колегії. Жителі будинки не піддались на провокацію, зірвали цю макулатуру і вигнали "борців", — йдеться у повідомленні.

Згодом молода дівчина, яка представилася журналістом, завітала до помешкання судді Кравчук і після того, як її родичі відмовилися з нею спілкуватися, почала обходити сусідів Кравчук і спілкуватися з ними. Про відвідини своїх сусідів незнайомими людьми і збирання про неї інформації повідомила й суддя Скрипчук.

Судді прийняли рішення у спорі за нерухомість в центрі міста

В оприлюдненому повідомленні не вказано, яке рішення суду стало приводом до втручання у роботу суддів, однак зазначено, що у справі йшлося “про визнання недійсним свідоцтва на право власності на нерухоме майно... видане реєстраційною службою Львівського міського управління юстиції”. Однак, у єдиному державному реєстрі судових рішень опублікована постанова, прийнята колегією у складі суддів Кравчук, Скрипчук та Плотніцького. Постанова стосується позову ТзОВ “Листопад Істейт” до Національної акціонерної компанії “Надра Україна” про визнання недійсним свідоцтва на право власності на приміщення площею 1865 кв. м у будівлі на пл. Міцкевича, 8 у центрі Львова (відома як Будинок книги). Своєю постановою апеляційний суд скасував рішення Господарського суду Львівської області та відмовив у позові.

До слова, за даними порталу youcontrol, ТзОВ “Листопад Істейт” займається операціями з нерухомістю. Підприємство зареєстроване у квартирі на площі Міцкевича у Львові. Його власником вказаний Роман Височанський.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності