Будівельна компанія викупила за 4 млн грн землю біля Львова під розважальний центр

Земля поблизу траси Київ - Чоп

Земельна ділянка, яку придбало ТОВ “ДВК Девелопмент”, межує з трасою Київ — Чоп

Будівельна компанія ТОВ “ДВК Девелопмент” викупила на аукціоні 27 серпня землю у Малих Підлісках. За 4,1 млн грн переможець аукціону отримав ділянку біля траси Київ — Чоп. Про це йдеться на сторінці онлайн-аукціонів Prozorro.Sale.

Земельна ділянка, яку Львівська міськрада продала на аукціоні, має площу 5412 кв. м. Розташована земля у селі Малі Підліски на вулиці Південній. Згідно з картою, вона межує з трасою Київ — Чоп. Ділянка призначена під будівництво торго-розважального центру із закладами громадського харчування. Стартова ціна лота — 3 572 299 грн, та переможець аукціону викупив його дещо дорожче.

Землю придбала власниця будівельних компаній у Києві

За право придбати ділянку змагались двоє учасників: ТОВ “Українська аукціонна компанія” та ТОВ “ДВК Девелопмент”. Ще на етапі початкових ставок, другий запропонував понад 4 млн грн за ділянку, тоді як Українська аукціонна компанія зазначила ту ж суму, що й початкова. Таким чином учасник з найвищою ціною, “ДВК Девелопмент”, отримав перевагу — право останнього ходу в кожному з раундів та можливість бачити ставки суперника.

Вже в першому раунді Українська аукціонна компанія підняла свою ставку до 3 633 000 грн і протягом аукціону не збільшувала суму. Тож із ціною 4 102 000 грн в аукціоні перемогло ТОВ “ДВК Девелопмент”.

За даними аналітичної системи YouControl, ДВК Девелопмент займається в основному будівництвом житлових та нежитлових будівель. Компанією володіє Вікторія Ковальчук. Ковальчук також є власницею ще одної будівельної компанії — ТОВ “Магура ТЕК”. А також керівницею компаній, які надають в оренду приміщення: “Альтерра груп”, “Смарта девелопмент” та ВТФ “Кемпі”. Усі компанії зареєстровані в Києві.

До слова, “Альтерра груп” відома у Львові як власник масштабного логістичного центру Port на вулиці Зеленій. Власником є Дмитро Ковальчук. Раніше LVIV.MEDIA дослідив умови, на яких ТзОВ “Формація Сигнівка”, яке заснувала “Альтерра груп”, отримав в управління найбільший у Львові індустріальний парк. Тоді з’ясувалося, що Львівська міська влада фактично забрала у громади Львова 30 гектарів землі та задарма віддала його приватній компанії. Ціна такого “подарунку” — майже пів мільярда гривень.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності