Підприємство в Самборі спалює невідомі речовини та забруднює повітря

Підприємство в Самборі спалює невідомі речовини та забруднює повітря

ТОВ “Біоконтек” перевірили екоінспектори та виявили порушення

Екоінспекція перевірила підприємство в Самборі, на яке скаржилися люди через забруднення повітря чорним їдким димом. Фахівці встановили, що ТОВ “Біоконтек” незаконно спалює невідомі речовини. Про це у п’ятницю, 16 серпня, повідомили у Державній екологічній інспекції у Львівській області.

Як йдеться в повідомленні, мешканці Самбора зверталися зі скаргами на місцеве підприємство, що на вулиці Івана Франка, 4. Скарги надходили на ТОВ “Біоконтек”, начебто воно викидає шкідливі речовини в повітря — чорний їдкий дим. Як стверджували місцеві мешканці, сажа рясно осідає на будинки, що розташовані недалеко від підприємства.

На підприємстві виявили порушення закону

Екоінспектори перевірили “Біоконтек” і виявили, що підприємство дійсно викидає речовини, що забруднюють повітря, чим порушує Закон України “Про охорону атмосферного повітря”. “На виробничому майданчику … здійснюються викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря стаціонарним джерелом викиду — твердопаливним котлом без дозволу спеціально уповноваженого органу виконавчої влади, що є порушенням,” — йдеться у повідомленні.

В Інспекції зазначили, що вживають заходів, аби притягнути підприємство до адмінвідповідальності та усунути порушення.

До слова, за даними аналітичної системи YouControl, основним видом діяльності ТОВ “Біоконтек” є дослідження й експериментальні розробки у сфері біотехнологій, а також розведення тварин, морське рибництво та виробництво м’яса. Існує підприємство два роки, а власником є Олег Шкітельов.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності