На Львівщині переселенець з Херсонщини виростив перші кавуни

На Львівщині переселенець з Херсонщини виростив перші кавуни

Частину свого врожаю він передав військовослужбовцям до шпиталю у Львові

На Львівщині переселенець з Херсонщини вирощує кавуни. Раніше Степан Горбяк займався агро фермерством вдома, та після окупації був змушений покинути все і переїхав на Львівщину. Згодом він заснував нове господарство у селі Гараєць, що у Добросинсько-Магерівській громаді. Про це повідомив департамент агропромислового розвитку Львівської ОДА, у четвер,15 серпня.

На Херсонщині Степан керував сімейним фермерським господарством «Софія 95» із площею 400 га. Втім, у 2022 році йому довелось залишити не лише землю, але й всю техніку, житло та майно. Рятуючись від окупантів, фермер разом з дружиною переїхав на Львівщину. Згодом заснував нове господарство у селі Гараєць, що у Добросинсько-Магерівській громаді.

Зараз Степан Горбяк вирощує кавуни сорту «Талісман» на площі 4 га. У цьому році фермер очікує врожай до 40 центнерів з гектара, який вже почав реалізовувати на місцевих ринках і торгових точках вздовж траси.

Степан Горбяк поділився планами на майбутнє, зазначивши, що наступного року планує збільшити площу під кавунами до 12 га та виділити ще 5 га під вирощування помідорів та перцю. Частину свого першого врожаю він передав військовослужбовцям до військового шпиталю у Львові.

«Ініціативи таких фермерів, як Степан Горбяк, демонструють, що навіть у складних умовах, завдяки працьовитості та наполегливості, можна досягти високих результатів. Це яскравий приклад того, як досвід, набутий на півдні України, може бути успішно перенесений на нову територію», — зазначила, т.в.о. директора департаменту агропромислового розвитку Львівської ОВА Людмила Гончаренко.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності