• Головна
  • Новини Львівщини
  • Орденом “За мужність” посмертно нагородили лікарку зі Львова, загиблу під час обстрілу “Охматдиту”

Орденом “За мужність” посмертно нагородили лікарку зі Львова, загиблу під час обстрілу “Охматдиту”

Світлана Лук'янчук

Світлана Лук'янчик загинула, допомагаючи евакуйовувати з лікарні дітей, які були на діалізі

Президент України Володимир Зеленський нагородив посмертно орденом “За мужність” III ступеня дитячу лікарку-нефролога Світлану Лук'янчик, яка загинула під час ракетного обстрілу “Охматдиту” 8 липня. Про це 14 серпня повідомили на сторінці лікарні. Світлана Лук'янчик загинула від удару вибухової хвилі, допомагаючи евакуйовувати з лікарні дітей, які були на діалізі.

Світлана Лук’янчик народилася у Львові. Вона була сиротою, тож вихованням займалася рідна тітка. Дівчина закінчила Національний медичний університет імені Богомольця. Після цього завершила інтернатуру. В Охматдиті працювала дитячим нефрологом. Світлану Лук’янчик поховали на Голосківському цвинтарі у Львові.

Володимир Зеленський також відзначив державними нагородами інших спеціалістів лікарні. Зокрема, орденом “За мужність” III ступеня нагородили дитячого щелепно-лицьового хірурга Олега Голубченка, який під час російської ракетної атаки 8 липня оперував 5-місячну дитину. Попри власні поранення, лікар допомагав розбирати завали та рятувати колег.

А також орденом “За заслуги” IIІ ступеня нагороджено Анастасію Захарову, лікарку педіатра відділення інтенсивної та еферентної терапії хронічних інтоксикацій. На момент атаки, Анастасія знаходилася у вже зруйнованому корпусі та допомагала рятувати дітей з-під завалів. “Лікарка також отримала численні поранення, але попри це продовжувала допомагати іншим”, — йдеться у повідомленні лікарні.

Нагадаємо, 8 липня росіяни влучили ракетою у столичну лікарню “Охматдит”. Удар прийшовся по корпусу, де діти отримували діаліз, тобто очищували кров. Були пошкоджені реанімаційні, операційні, онкологічне відділення. Внаслідок ракетної атаки у Києві загинуло 33 людини. Українці за 22 години зібрали 250 млн гривень на підтримку київської лікарні "Охматдит".

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності