Військова частина з Львівщини сплатить підприємиці 3 млн грн боргу

На Львівщині суд стягнув на користь підприємиці 3 млн грн боргу з військової частини

Військова частина повинна була сплатити за поставлені запчастини до автомобілів

Господарський суд Львівської області розглянув позов від підприємиці Валентини О., яка вимагала стягнути з однієї з військових частин на Львівщині понад 3 млн грн. Жінка повинна була отримати кошти за доставлений товар військовим, але так і не отримала, йдеться у рішенні, яке опублікували ще 8 серпня в Єдиному державному реєстрі.

Банківська відмова

Як встановив суд, в листопаді 2023 року між військовою частиною та ФОП Валентиною О. був укладений договір на постачання запчастин до військової автомобільної техніки спеціального призначення. Загальна сума товару склала понад 3 млн грн. Увесь товар повинен був бути доставлений до середини грудня 2023 року. Як зазначено у рішенні, військова частина отримала товар вчасно і цей факт не заперечується.

Після отримання товару військова частина перерахувала через один з українських банків обумовлену суму, втім підприємиця не отримала кошти. Виявилось, що банк не перерахував кошти підприємиці й надав пояснення, що відмовив у переказі.

За результатами аналізу наданих на запити банком було відмовлено в проведенні фінансової операції із зарахування коштів від військової частини на підставі статті 15 ЗУ "Про запобігання та протидію легалізації (відмиванню) доходів, одержаних злочинним шляхом, фінансуванню тероризму та фінансуванню розповсюдження зброї масового знищення” — йдеться у рішенні.

Вивчивши матеріали справи, суд задовольнив позов ФОП Валентини О. і зобовʼязав стягнути з військової частини понад 3 млн грн заборгованості. Рішення може бути оскаржене.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності