• Головна
  • Новини Львівщини
  • Сільська рада на Львівщині відсудила понад 225 тис. грн за порушення при будівництві парку розваг

Сільська рада на Львівщині відсудила понад 225 тис. грн за порушення при будівництві парку розваг

Сільська рада на Львівщині відсудила понад 225 тис. грн у підрядника

Підрядник встановив у парку відмінне від узгодженого спортивне обладнання та завищив вартість виконання робіт

Господарський суд Львівської області зобов’язав підрядника — ТОВ “Альтбуд ЛВ”, — виплатити на користь Зимноводівської сільської ради понад 225 тис. грн. Підрядник завищив вартість облаштування парку розваг у селі Зимна Вода. Зокрема, замість спортивного обладнання визначеного договором виробника, встановив інше, дешевше обладнання. Сільрада вимагала стягнути з постачальника повну вартість тренажерів — понад мільйон гривень, однак суд вирішив повернути їй лише різницю. Про це йдеться у рішенні Господарського суду, оприлюдненого в Єдиному державному реєстрі судових рішень.

За матеріалами справи, Зимноводівська сільська рада оголосила тендер на будівництво парку розваг для дітей та молоді у травні 2021 року. Переможцем торгів стало ТОВ "Альтбуд ЛВ", яке запропонувало виконати роботи за 9 млн 772 тис. грн. За укладеним наприкінці червня 2021 року договором із Зимноводівською сільською радою, компанія зобов’язалася виконати усі роботи з облаштування парку, зокрема встановити там спортивне обладнання виробника InterAtletika на загальну суму у понад 1 млн 35 тис. грн.

Замість вказаного у договорі ТОВ "Альтбуд ЛВ" придбало та встановило у парку обладнання від виробників ТзОВ "Континент-Груп" та ТзОВ "Ливарний завод", яке, на думку підрядника є аналогічним. При цьому судова товарознавча експертиза встановила, що фактична вартість обладнання, обраного підрядником, складала на 514 тис. 300 грн менше, ніж вартість обладнання від InterAtletika.

“Також позивач у позовній заяві посилається на довідку Західного офісу Держаудитслужби та зазначає, що відповідно до неї завищення ТОВ “Альтбуд ЛВ” вартості виконаних робіт становить 225 тис. 529 грн з ПДВ”, — йдеться у рішенні суду. Зимноводівська сільська рада звернулась до Господарського суду Львівської області з проханням стягнути з ТОВ "Альтбуд ЛВ" 1 млн 35 тис. 707 грн, через порушення ним умов договору.

Натомість компанія зазначила, що не мала можливості встановити обладнання, вказане у договорі. “Усі запити підрядника, що надсилались до ТОВ “Компанія Спорттехніка”, яке входить до концерну InterAtletika, були залишені без відповіді, а в телефонному режимі відповідачеві повідомили, що виробництво необхідного устаткування є вкрай ускладнене наслідками військових дій на території Київської та Харківської областей, через що забезпечити своєчасну поставку даного устаткування виробник не зможе”, — зазначено у рішенні суду. Також підрядник запевнив, що повідомив про це замовника — Зимноводівську сільську раду.

У підсумку Господарський суд Львівської області вирішив задовольнити позов сільради лише частково — стягнути з ТОВ "Альтбуд ЛВ" 225 тис. 529 грн різниці між вартістю замовленого та фактично поставленого спортивного обладнання. Це рішення може бути оскаржене в апеляційному порядку.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності