У Скнилові під час храмового свята зібрали 80 тис. грн на потреби львівської 24 бригади

Скнилівська громада зібрала 80 тис. для ЗСУ

Загалом громада Скнилова передала на фронт понад 3 млн грн

Під час храмового свята мешканці Скнилова зібрали понад 80 тис. грн на потреби 24 ОМБр імені короля Данила. Завдяки активному волонтерському штабу, громада загалом передала на потреби фронту понад 3 млн грн. Місцеві мешканці плетуть сітки, організовують ярмарки та лотереї, аби допомогти ЗСУ, про це LVIV.MEDIA розповів отець храму Преображення Господнього Тарас Байцар.

Як розповів отець парафії у Скнилові, 80 тис. грн на храмовому празнику вдалося зібрали під час концерту військового оркестру 24 бригади, а також завдяки лотереї. Однак такий захід у громаді організовують не вперше.

У громаді волонтерством займаються усі покоління

Ще від початку повномасштабного вторгнення у селі діє волонтерський штаб. Місцеві мешканці організовують ярмарки, лотереї, збирають донати на Збройні Сили по домівках, а також плетуть маскувальні сітки і передають харчові набори для воїнів. За словами священника, найактивнішими учасниками волонтерського руху у Скнилові є дружини військових, а також їхні рідні. Місцеві мешканці організовують благодійні заходи, а кураторами ярмарок виступають старшокласники та студенти. Маскувальні ж сітки плетуть здебільшого старші люди.

Posted by Nadia Bavoliak on Thursday, June 13, 2024

В основному гроші збирають під час богослужінь, згодом їх підсумовують та закупляють речі для військових. Також до великих свят організовують благодійні ярмарки, до яких залучають місцевих виробників. Крім того, організовують лекції та інші події, аби зібрати пожертви. Найбільше, за словами о. Тараса, за раз вдалося зібрати завдяки зборам по селі під час Великого посту — понад 200 тис. грн. Здебільшого пожертви збирають на потреби місцевих мешканців, які пішли на фронт — таких близько 70.

“Для нас благодійність соціальна, громадська — це елемент взаємної підтримки, взаємного будівництва громади. Коли ми щось робимо разом — це скріплює нашу ідентичність як громади, як такої ширшої родини. Це дає відчуття людям, що вони не самі, що родини наших воїнів не полишені самі на себе. Про них пам’ятають сусіди, пам’ятає церква й громада,” — зазначив Тарас Байцар.

Нагадаємо, нещодавно Стрийщина на аукціоні зібрала понад 5 млн грн на дрони для ЗСУ. Також Львівська ОВА передала понад 250 дронів 45-й окремій артилерійській бригаді.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності