Чотирьох службовців ТЦК з Тернопільщини звинуватили у важких злочинах

Затримання службовців ТЦК у Тернополі

Поки що встановили шістьох потерпілих цій справі

Чотирьом службовцям Борщівського районного ТЦК та СП та працівникові Борщівської міської ради, що на Тернопільщині, оголосили підозри. Про це під час брифінгу 2 серпня повідомив начальник Нацполіції області Сергій Зюбаненко, повідомило Суспільне.

Їх підозрюють не лише в корупції, але й в незаконному утриманні і побитті людей. За це їм загрожує до 10 років позбавлення волі. Слідчі просять суд арештувати підозрюваних без права внесення застави.

За словами Зюбаненка, зараз є офіційно 6 потерпілих, однак не виключено, що їх може бути більше. Відомо, що тих чоловіків, які не мали грошей, щоб відкупитися від служби в ЗСУ, зловмисники залучали до будівництва будинку для співробітника ТЦК. При цьому потерпілі змушені були оплачувати витрати на будівництво.

Усім п’яти зловмисникам висунули обвинувачення в нанесенні тілесних ушкоджень. "В одному з випадків людину було незаконно позбавлено волі, йому наносились тілесні ушкодження, фігуранти, розуміючи, що дана особа не може бути призвана, бо в нього є 4 неповнолітніх дітей, все одно він був затриманий, певний час тримався, чекав, поки принесуть грошову винагороду за те, щоб його відпустили. 30 тисяч гривень", — зазначив начальник поліції Тернопільщини.

Він також заперечив твердження деяких ЗМІ про те, що хабарі передавали й в обласний ТЦК. Слідство дослідило і спростувало це припущення, заявив Зюбаненко.

Нагадаємо, 23 липня на Тернопільщині затримали працівників районного ТЦК, які вимагали гроші у військовослужбовців. Під час обшуків у зловмисників правоохоронці вилучили гривні та валюту на загальну суму у понад 9 млн грн.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності