Шахтарі із Червонограда пікетували Міненерго з вимогою погасити борги із зарплати

Шахтарі із Червонограда пікетують Міненерго з вимогою погасити борги із зарплати

Працівникам «Львіввугілля» заборгували понад пів мільярда гривень зарплати

У четвер, 1 серпня у Києві гірники із Червонограда пікетували Міністерство енергетики з вимогою виплатити заборгованість понад пів мільярда гривень заробітної плати. Про це повідомив Укрінформ.

Участь в акції взяли близько 100 людей. Шахтарі вимагали від Міненерго виплатити заборговану заробітну плату працівникам державного підприємства «Львіввугілля» за лютий-липень 2024 року, виділити кошти на заміну старого зношеного гірничого обладнання і техніки.

Присутні тримали в руках прапори Незалежної профспілки гірників України, регіонального об’єднання Незалежної профспілки гірників Червонограда та плакати з написами "Віддайте наші зарплати", "Наші сім'ї також хочуть їсти" тощо.

Перший заступник начальника Львівської ОВА Андрій Годик повідомив, що 1 серпня також відбулася нарада у Міністерстві економіки України щодо заборгованості по заробітній платі "На превеликий жаль не отримали жодної конкретики щодо погашення заборгованості перед працівниками ДП "Львіввугілля". Як наслідок — сьогодні люди у відчаї змушені брати участь в акції протесту біля Міністерства енергетики. Тому будемо вчергове звертатись до Кабміну щодо вирішення питання в короткі терміни", — написав Андрій Годик.

Нагадаємо, у червні шахтарі ДП «Львіввугілля» отримали 37% зарплати за квітень 2024 року. Це стало можливим завдяки державній програмі з реорганізації вугільної галузі.

До слова, ДП "Укрвугілля" заборгувало перед ДП "Львіввугілля" за відвантажене на Трипільську ТЕС вугілля впродовж лютого-квітня цього року на 426 млн грн. А це призвело до утворення заборгованості з виплати заробітної плати шахтарям ДП "Львіввугілля" у 470 млн грн

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності