Львівську актрису заочно засудили в Росії до 5 років ув’язнення

Кадр з відео

У перші місяці війни дівчина знялася у відео, де погрожувала росіянам відплатою за Бучу

Басманний районний суд Москви заочно засудив до п'яти років колонії загального режиму українську актрису Андріану Курилець-Кметюк. Її звинуватили в “розпалюванні ненависті” до російських солдатів. Про це 31 липня повідомили журналісти проєкту Радіо Свобода “Настоящее время” з посиланням на російські ЗМІ.

Приводом для кримінальної справи стало постановче відео, зняте на початку 2022 року. На ньому Курилець-Кметюк, одягнена в національний український костюм, ніби перерізає горло серпом акторові, який грає російського військового. Після цього на вимогу голови Слідчого комітету Росії Олександра Бастрикіна проти актриси порушили кримінальну справу. Бастрикін заявив, що "Курилець закликала до насильства щодо російських військових".

Відео зняли навесні 2022 року у Львові. Головну роль в ньому виконала колишня актриса театру імені Марії Заньковецької Андріана Курилець-Кметюк. За сюжетом, одягнута в український стрій дівчина зі синцями на обличчі погрожує відплатою росіянам за загиблих і закатованих жителів українських міст. «На вас чекає смерть за Бучу, Ірпінь, Київ…», — каже героїня відео. При цьому вона тримає у руці серп і робить ним рух, яким начебто перерізає горло чоловікові

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності