Львівські медики врятували 11-річну дівчинку, яка впавши з гойдалки отримала три важкі переломи

На Львівщині 11- річна дівчинка перелетіла через гойдалку і отримала травми як після ДТП

Дитина сильно розгойдалася, зробивши на гойдалці повний оберт

Львівські лікарі врятували 11-річну дівчинку, яка отримала три важкі переломи через падіння з гойдалки. У Першому медоб’єднанні Львова у четвер 18 липня повідомили, що травми дівчинки можна було порівняти із травмами після ДТП.

Як розповіли медики, дівчинка Софія зі Львова, сильно розгойдалася і впала. “Зробила повний оберт – фактично на 360 градусів – та на шаленій швидкості вдарилася об верхню перекладину гойдалки. Софійка не втрималася у сидінні і перелетіла через гойдалку”, — розповіли у лікарні.

До Лікарні Святого Миколая Софія поступила із забоєм грудної клітини та трьома переломами: стегнової кістки, плеча та великого пальця руки. “Зазвичай із таким рівнем травм пацієнтів привозять після ДТП чи падіння з великої висоти. Дитина фактично була знерухомлена, адже потерпала від нестерпного болю. Із двома з трьох переломів травматологи швидко дали раду. А потому взялися “лагодити” зламане стегно Софії. Зробити це можна було лише хірургічним шляхом”, — додали в ТМО №1

Ортопеди-травматологи оперували дитину на спеціальному ортопедичному тракційному столі. Під контролем рентген-апарату вони “витягнули” ногу так, щоб кістки стали у правильне положення. А потім – через два проколи по 2 мм – завели спиці, які утворили канал для введення спеціальних гвинтів. Ними хірурги зафіксували фрагменти стегнової кістки.

“Найнебезпечніший перелом із усіх, що мала Софія – це перелом стегна в області шийки. Саме там проходять судини, що кровопостачають голівку стегна, тобто сам суглоб, який відповідає за рухи ногою. Якщо немає живлення, то голівка розпадається. Це називається асептичний некроз голівки стегнової кістки. І, на жаль, при подібних травмах іноді виникає це рідкісне та вкрай важке ускладнення, яке призводить до інвалідизації”, – розповів Марян Орач, ортопед-травматолог Лікарні Святого Миколая. Попри те, що операція пройшла добре, говорити, що все минулося – ще зарано. Адже за таких переломів є небезпека виникнення серйозних ускладнень. Сьогодні дівчинка вже вдома.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності