Львівські лікарі врятували семирічного хлопчика від розриву кишківника

Львівські лікарі врятували семирічного хлопчика від розриву кишківника

Дитина отримала важку травму під час падіння з велосипеда

Львівські лікарі врятували семирічного Максима, який отримав розрив кишківника внаслідок падіння з велосипеда. На момент прибуття до лікарні у хлопчика вже почалося запалення очеревини, і він міг загинути. У Львові максима успішно прооперували, і він вже повернувся додому одужувати, повідомила пресслужба Дитячої лікарні святого Миколая у п’ятницю, 14 червня.

Як розповіли лікарі, під час падіння з велосипеда семирічний Максим вдарився животом об кермо, що спричинило розрив кишківника. Перед госпіталізацією хлопчик скаржився на сильний біль в животі та блював.

У районній лікарні на УЗД та рентгені медики виявили, що в черевній порожнині Максима збирається рідина та повітря, після чого відправили дитину до Львова. До лікарні святого Миколая хлопчика доправили у важкому стані — йому було складно дихати, знизився тиск, розпочалась інтоксикація. Через це медики одразу вирішили зробити Максимові операцію.

“У животі Максима ми зробили 3 маленькі проколи по 5 міліметрів. Штучно надули живіт і потім зайшли в нього камерою. Оглянувши черевну порожнину зсередини, ми знайшли розрив стінки тонкої кишки довжиною аж 3 см. Через цей отвір вміст кишківника і виходив у сам живіт — це та сама рідина, яку було видно на УЗД та рентгені. Окрім цього, у дитини було запалення очеревини — перитоніт”, — розповів завідувач хірургічного відділення лікарні Святого Миколая Денис Коноплицький.

Операція тривала близько двох годин. Під час неї лікарі очистили живіт хлопчика від кишкового вмісту, повітря та зашили тонку кишку, а також за допомогою спеціального апарату відсмоктали гній, що встиг утворитися. Втручання пройшло успішно, і Максим вже повернувся додому.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності