Львівські медики врятували ніжки 2-річної дівчинки від ампутації після важкого опіку

Львівські медики врятували ніжки 2-річної дитини від ампутації після важкого опіку

Медики Першого ТМО Львова зробили  дівчинці понад 7 операцій 

Маленька пацієнтка — Анічка з Одеси  отримала глибокі опіки стоп, правої гомілки та стегон. У Львівській дитячій лікарні Святого Миколая  її врятували завдяки використанню унікального матеріалу.

До Львова дівчинка потрапила у дуже важкому стані

У березні Анічка знайшла домашню баню з бойлером і відкрила один із кранів — на шлангу з гарячою водою. Під напором той почав «стрибати» і рясно поливати ноги дитини окропом. Після цього, мати повезла дівчинку до  місцевої лікарні. Проте через глибокі опіки екстрено доправили в Одесу. А звідти на 11-й день, через погіршення стану, її скерували на Львів — до опікових хірургів Дитячої лікарні святого Миколая.

У дитини були глибокі опіки стоп, правої гомілки та стегон. А пальці були некротизовані, тобто всі тканини та кістки буквально «зварилися» в окропі та були мертвими. Потрібно було ампутувати й пальчики, це зробили у ході другого втручання. Два пальчики хірурги видалили повністю, а решту — із частковим збереженням фаланг.

«Під час операції ми побачили, що в дитини почало відкриватись ахіллове сухожилля. Саме воно відповідає за рухи стопами. Сухожилля не має власного кровопостачання, тож пересаджена шкіра на цю ділянку не прижилася б. Дитина могла втратити здатність повноцінно рухати стопами. Тоді ми вирішили застосувати BTM-покриття. Це унікальний синтетичний матеріал, що проростає власними судинами пацієнта та стає його новою дермою. Його ми накладали на стопи та стегно дитини», – розповіла Леся Стрілка, комбустіологиня Лікарні Святого Миколая.  Сьогодні з Анічкою займаються фізичні терапевти та психологи, аби поставити її на ноги.

Нагадаємо, у Львові лікарі врятували дівчинку з Волині, яка хворіла на  спадковий стоматоцитоз.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності