Водія сміттєвоза в Турці оштрафували за забруднення річки

Водій сміттєвоза в Турці вилив небезпечні речовини в річку Стрий

Василь Л. отримав 17 тис. штрафу за забруднення земель

Турківський районний суд Львівської області виніс вирок водію комунального підприємства “Турківське житлово-комунальне управління”, обвинуваченому у забрудненні земель. Комунальник вилив небезпечні речовини на березі річки Стрий, про це йдеться у вироку, який оприлюднили 15 липня у Єдиному державному реєстрі.

Водій вилив у річку речовини з амонієм, фосфором та нітритами

За матеріалами справи, 5 березня цього року обвинувачений вивозив рідкі небезпечні побутові відходи та, замість того що утилізувати, незаконно вилив їх на земельну ділянку в прибережно-захисній смузі річки Стрий. Так забруднив ґрунт шкідливими речовинами, зокрема амонієм, фосфором та нітритами, рівень яких значно перевищив допустимі норми. Амоній та фосфор перевищили норму майже в 5 разів, а нітрити — в 1,5 раза.

“Умисні протиправні дії призвели до забруднення вказаної земельної ділянки, площею 0,0828 га, небезпечними речовинами: амонієм, фосфором, нітритами, які за ступенем небезпеки віднесені до небезпечних, що містять ознаки негативного (шкідливого) антропогенного впливу, що спричинило згідно з виснковком експерта небезпеку для довкілля та завдало шкоди довкіллю у розмірі 450 гривень,” — зазначили у вироку.

Суд призначив Василю Л. покарання у вигляді штрафу в розмірі 17 тис. грн. Також суд зобов'язав обвинуваченого сплатити 3 тис. грн на користь держави за проведення експертизи.

Нагадаємо, підприємство з виготовлення солоду на Львівщині підозрюють у забрудненні повітря. Крім того, на Львівщині фабрика з виготовлення туалетного паперу забруднила ґрунти своїми відходами.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності