Зміни в олімпійській збірній: двоє львів'ян не поїдуть на Ігри-2024

національної збірної команди України на Олімпійських іграх у Парижі

Зі складу збірної команди України вилучили борців Юрія Ідзінського та Манолу Скобельську

Двоє львів’ян, які раніше були у складі офіційної делегації національної збірної команди України на Олімпійських іграх у Парижі, тепер не поїдуть на змагання. Йдеться про львівських борця Юрія Ідзінського та борчиню Манолу Скобельську. Про це 12 липня повідомили у Відділенні НОК у Львівській області.

Замість Юрія Ідзінського на Олімпійські ігри поїде Олександр Хоцянівський з Донеччини. А замість борчині Маноли Скобельської — херсонка Тетяна Сова.

Раніше Міністерство молоді та спорту України своїм наказом від 10 липня затвердило склад офіційної делегації національної збірної команди України для участі в Олімпійських іграх. До нього увійшли 140 спортсменів та спортсменок. Серед них — 11 представників Львівщини.

Проте наступного дня, 11 липня, пресслужба Асоціації спортивної боротьби України опублікувала список спортсменів, які відправляться у Париж. І в ньому не було заявлених раніше спортсменів зі Львівщини.

“Так, у вазі до 125 кг Україну представлятиме не львівський борець Юрій Ідзінський, як було в наказі міністерства, а Олександр Хоцянівський з Донеччини. А у вазі до 68 кг в жіночій боротьбі виступить херсонка Тетяна Сова. В цій категорії першою в черзі, після відмови представників Росії від участі в Олімпійських іграх, була львів'янка Манола Скобельська”, — йдеться у повідомленні Відділення НОК України у Львівській області.

Чому змінили склад збірної

У Відділенні НОК України у Львівській області журналістам LVIV.MEDIA розповіли, чому відбулися зміни у складі команди, яка поїде на Олімпіаду до Парижу. Голова Відділення НОК України у Львівській області Юрій Турянський розповів, що олімпійські ліцензії львівських борців були неіменними. Юрій Ідзінський зі Львівщини та Олександр Хоцянівський з Донеччини — борці з однаковим рівнем підготовки та майстерності. Тож, щоб вирішити, хто з них поїде на Олімпійські Ігри, між ними влаштували сутичку. В ній як борець кращим виявився Олександр Хоцянівський з Донеччини. Тож саме він і потрапив до збірної.

“В Южному Одеської області відбулася контрольна сутичка, щоб визначити кращого спортсмена. І Хоцянівський переміг. Хоча рівень у них приблизно однаковий. Але я думаю, що це рішення було об’єктивне. Зрештою, у Хоцянівського більше досвіду ”, — зазначив Юрій Турянський.

Щодо участі в Олімпіаді Маноли Скобельської, то, зі слів Юрія Турянського, її основною конкуренткою на поїздку до Парижу була Тетяна Сова із Херсона.

“Тетяна Сова досить досвідчена спортсменка, срібна призерка в олімпійській категорії - 68 кг, в якій вона і виступатиме на олімпіаді. Манола Скобельська суттєво молодша та менш досвідчена. Тим більше, що останнім часом вона мала проблеми із болем у спині. Вона тренувалася з меншим навантаженням, але могла б їхати на Олімпіаду. Проте, в неї менше досягнень та досвіду. Тому вирішили, що поїде Тетяна Сова. Тренерський склад приймає рішення, їм видніше. Головне ж — привезти медалі для України”, — зазначив Юрій Турянський.

Отже, Львівщину на Іграх - 2024 в Парижі представлять:

  • Оксана Лівач (вільна боротьба);
  • Юлія Бірюкова (велосипедний спорт);
  • Аліна Мельник (гімнастика художня);
  • Владислав Лавський і Мар'яна Шостак (легка атлетика);
  • Вероніка Марченко (стрільба з лука);
  • Павло Коростильов (стрільба кульова);
  • Данило Сікан, Олексій Сич та Олег Федор (усі - футбол).

Також резервною відправиться у Париж титулована борчиня Юлія Ткач.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності