30 раків на день: на Львівщині стартував сезон любительського лову

30 раків на день: на Львівщині стартував сезон любительського лову

Варто нагадати, що штраф за незаконний вилов — 3 332 гривні за одного рака

На Львівщині розпочався сезон любительського лову раків. З початку липня у більшості регіонів України, зокрема Львівській області, зняли заборону на вилов раків, яка діяла з кінця минулого року. Про це повідомили у Львівській ОВА у вівторок, 9 липня.

Заборонено ловити раків вночі

Згідно з правилами вилову, одній людині дозволено впіймати не більше 30 раків за добу. При цьому ловити можна лише раків розміром від 9 до 11 см, залежно від водойми. Є також обмеження щодо часу і способу лову. Заборонено збирати раків вручну вночі, використовуючи підсвічування. Це правило діє від години після заходу сонця до години перед його сходом.

До слова, за незаконний вилов раків передбачені покарання від адміністративних штрафів до кримінальної відповідальності. Крім того, порушник має відшкодувати збитки, завдані рибному господарству. Сума компенсації за одного незаконно виловленого рака — 3 332 гривні. У ЛОВА наголошують, що це допоможе зберегти популяцію раків і підтримати екологічну рівновагу у водоймах.

Нагадаємо, наприкінці червня, на річці Західний Буг у Червоноградському районні спіймали браконьєра, який ловив раків. Порушник спіймав 29 раків, за які заплатив 96 тисяч гривень штрафу

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності