У Жовкві підприємство заборгувало місту майже півмільйона за оренду землі

У Жовкві підприємство заборгувало місту майже півмільйона за оренду землі

Суд зобов'язав ТВП “Будівничий” сплатити 462 тис. грн за користування землею без договору

У Жовкві виявили порушення у використанні земельної ділянки місцевим підприємством. Прокуратура подала позов, і суд прийняв рішення на користь міської влади. Про це 8 липня повідомили у прокуратурі Львівщини. Як стало відомо LVIV.MEDIA з ухвали Господарського суду, відповідачем у справі було торгово-виробниче підприємство “Будівничий”.

Підприємство використовувало 0,4 га міської землі без договору оренди

Йдеться про ділянку площею понад 0,4 гектара, на якій розташовані будівлі підприємства “Будівничий” загальною площею близько 925 квадратних метрів. Ця земля призначена для розміщення будівель та споруд будівельних організацій. Прокурори довели у суді, що підприємство користувалося землею, але не уклало договір оренди землі та не сплачувало орендну плату до міського бюджету.

Прокуратура звернулася до суду, вимагаючи стягнути з підприємства майже 500 тисяч гривень. Ця сума — це орендна плата, яку підприємство мало б сплатити за користування землею. Суд погодився з аргументами прокуратури та задовольнив позов. Тепер підприємство "Будівничий" Жовківської споживспілки має повернути місту 462 тис. грн.

Наразі триває термін для можливого апеляційного оскарження цього судового рішення. Якщо рішення не буде оскаржене або апеляція буде відхилена, ці кошти надійдуть до бюджету Жовкви.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності