На Львівщині тракториста оштрафували за перевищення норми алкоголю в крові у 13 разів

В 13 разів вище норми: таркториста оштрафували за п’яну їзду

Чоловіка, який керував трактором, зупинили патрульні і зафіксували 2,56% проміле алкоголю в крові

Миколаївський районний суд Львівської області виніс постанову водію, який керував трактором у стані алкогольного сп'яніння. Обвинувачений в 13 разів перевищив норму алкоголю в крові, про це йдеться у постанові, опублікованій 5 липня.

П’яного тракториста зупинила поліція

Згідно з матеріалами справи, ввечері 5 квітня цього року в селі Березина Стрийського району, Назар Р. сів за кермо трактора Luzhong LZ 454 п’яним. Водія зупинили патрульні і провели тест, який показав вміст алкоголю в крові 2,56 проміле, що значно перевищує допустиму норму — а саме в 13 разів (норма — до 0,2 проміле).

Суддя Мар’яна Друзюк визнав Назара Р. винним і призначив штраф розміром 17 000 грн та позбавив права керування транспортними засобами терміном на 1 рік. Захисник обвинуваченого намагався аргументувати, що його клієнт не є водієм у розумінні закону, оскільки не має посвідчення водія. Однак суд не взяв до уваги цей аргумент, зазначивши, що санкція статті є безальтернативною.

Нагадаємо, нещодавно у Львові судили п’яного водія Hyundai, який в 11 разів перевищив норму алкоголю в крові. Крім того, нещодавно львівські патрульні оштрафували водія зі вмістом алкоголю в 11 разів понад норму.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності