У Стрию директора підприємства оштрафували за понаднормову роботу підлеглих

Надмірна експлуатація працівників: у Стрию оштрафували директора фірми

Підлеглі директора ПРАТ "Галенергобудпром" протягом п’яти місяців працювали більше встановлених 40 годин на тиждень

Стрийський міськрайонний суд Львівської області визнав винним директора ПРАТ "Галенергобудпром" у порушенні вимог законодавства про працю. Про це йдеться у постанові суду, оприлюдненій в п’ятницю, 5 липня у Єдиному державному реєстрі.

Суд встановив, що керівник підприємства, Юрій Якимович, допустив перевищення тривалості робочого часу для працівників, зайнятих на шкідливих роботах, понад встановлену законом норму в 40 годин на тиждень. Порушення зафіксували під час перевірки 14 червня цього року на підприємстві, що на вулиці Заводській, 27 у селі Дуліби. Інспектори виявили, що працівники енергосилового цеху працювали понаднормово протягом п’яти місяців — січня-травня цього року.

На директора фірми наклали подвійний штраф

“В судове засідання обвинувачений не прибув, в протоколі зазначив, що порушення буде усунуто,” — йдеться у постанові. Суддя визнав Юрія Якимовича винним у порушенні вимог законодавства про працю та наклав подвійний штраф у розмірі 1700 грн. Крім того, з порушника стягнули судовий збір у сумі 605 гривень 60 копійок. Постанова може бути оскаржена протягом десяти днів з дня її винесення

До слова, за даними аналітичної системи YouControl, ПРАТ "Галенергобудпром" існує 27 років у селі Дуліби, на Стрийщині. Підприємство займається виготовленням виробів з бетону, бетонних розчинів, холодного штампування та гнуття і виробництвом будівельних металевих конструкцій.

Нагадаємо, нещодавно у Львові директора охоронної фірми оштрафували за 29 неоформлених працівників. Крім того, на Львівщині директора нафтовидобувної компанії судили за несплату зарплатні працівнику.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності