• Головна
  • Новини Львівщини
  • На Львівщині водій мікроавтобуса уникнув ув’язнення за смертельну аварію під час буксирування

На Львівщині водій мікроавтобуса уникнув ув’язнення за смертельну аварію під час буксирування

Смертельна ДТП з мотоциклістом: водій мікроавтобуса з Львівщини отримав умовний термін

Потерпілий мотоцикліст зачепився за буксирний трос між двома мікроавтобусами, після чого помер у лікарні від тяжких травм

Радехівський районний суд Львівської області виніс вирок водію мікроавтобуса, який порушив правила дорожнього руху, що спричинило смерть мотоцикліста. Обвинуваченому призначили умовний термін. Про це йдеться у вироку, оприлюдненому 5 липня у Єдиному державному реєстрі.

Мотоцикліст отримав тяжкі травми і помер в лікарні

Згідно з матеріалами справи, 20 грудня 2020 року Ігор Ч. за кермом автомобіля Mercedes-Benz 112 CDI, тягнув за собою інший мікроавтобус — Mercedes-Веnz Sprinter 316 CDI, — з допомогою буксирувального троса. Під час буксирування “проявив неуважність, неналежно оцінив дорожню обстановку та дорожні умови, перед початком руху належним чином не переконався, що це буде безпечним і не створить перешкод або небезпеки іншим учасникам руху”. Як наслідок, зіткнувся з мотоциклом: "...відбувся наїзд мотоциклом “Delta” без реєстраційного номерного знаку на буксирувальну стрічку (гнучке зчеплення), закріплену між задньою частиною автомобіля “Меrcedes-Веnz 112 CDI”... та передньою частиною автомобіля “Меrcedes-Веnz Sprinter 316 CDI”. Мотоцикліст отримав тяжкі травми і того ж дня помер у лікарні.

Суд визнав Ігоря Ч. винним у порушенні ПДР, що спричинило смерть потерпілого. Обвинувачений повністю визнав свою вину та щиро розкаявся. Відтак суддя призначив йому чотири роки ув’язнення з позбавленням права керувати авто на два роки. Однак, враховуючи каяття замінив його на умовних два роки. Вирок може бути оскаржений протягом 30 днів.

Нагадаємо, напередодні у Самборі 14-річний мотоцикліст потрапив у ДТП. Крім того, на Львівщині суд виправдав військовослужбовця звинуваченого у п’яній їзді.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності