У Львові СБУ затримала адвокатку Москву і експрокурора Ільницького

Момент затримання

За 3500 доларів адвокатка повинна була допомогти ухилянту отримати групу інвалідності

У п'ятницю, 5 липня, співробітники СБУ у Львові затримали адвокатку Богдану Москву та її зятя, експрокурора Ростислава Ільницького. Про це першим повідомив сайт Варта-1, джерела LVIV.MEDIA у правоохоронних органах також підтвердили цю інформацію.

Москва взяла 3 тис. 500 доларів хабаря

Правоохоронці затримали Богдану Москву “на гарячому” після отримання від потенційного ухилянта 3500 доларів США за допомогу у встановленні йому групи інвалідності. Під час слідчих дій у будинку адвокатки виявили та затримали і її зятя Ростислава Ільницького, — його кілька місяців розшукували за виготовлення та використання підроблених документів для виїзду за кордон під виглядом волонтера, а також подання фальшивих документів про здобуття освіти для уникнення мобілізації.

Варто зазначити, що Богдана Москва є родичкою колишньої дружини колишнього начальника ДБР Романа Труби, а її дочка Роксолана влаштувалася на роботу в Державне бюро розслідувань саме тоді, коли Труба його очолював — у 2016 році, За час роботи в цій антикорупційній установі, 2021 року, Роксолана Москва придбала собі новий Audi Q8, ціна якого в салоні — понад 2,3 млн грн (близько 85 тис. доларів за тодішнім курсом).

Нагадаємо, адвокатка Богдана Москва стала скандально відомою після розкішного весілля її доньки, колишньої працівниці ДБР Роксолани Москви з колишнім прокурором Ільницьким 7-8 жовтня 2023 року в п’ятизірковому комплексі Emily Resort, що поблизу Львова. На святкуванні було приблизно 300 людей, а торт, за попередніми оцінками кондитерів, вартував близько 100 тис. грн. 20 жовтня колишньому прокурору Ростиславу Ільницькому вручили повістку в Личаківсько-Залізничному ОР ТЦК та СП. Після цього він почав уникати мобілізації.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності