• Головна
  • Новини Львова
  • Родина експрокурора Ільницького, якого оголосили в розшук, замовила рекламу в медіа про допомогу ЗСУ

Родина експрокурора Ільницького, якого оголосили в розшук, замовила рекламу в медіа про допомогу ЗСУ

Родина експрокурора Ільницького, якого оголосили в розшук, замовила рекламу в медіа про допомогу ЗСУ

Рекламні матеріали, зокрема, опублікували кілька львівських видань

Родина експрокурора Ростислава Ільницького, який відгуляв пишне весілля та якого нещодавно оголосили в розшук, замовила рекламу в медіа. У цих публікаціях йдеться, що родина експрокурора активно допомагає армії. Про це у суботу, 23 грудня, повідомило видання ZAXID.NET.

Журналісти встановили, що новину про допомогу війську ввечері 22 грудня синхронно опублікували одразу кілька львівських видань. Йдеться про Високий Замок, Львівський портал, Четверту студію та Варіанти. Також тексти оприлюднили РБК-Україна та Українські новини. Цей матеріал позначили як рекламний лише перші два видання. Заголовок та текст у новинах на всіх сайтах майже однаковий. Також матеріали містять одні і ті ж світлини. Один із шеф-редакторів львівського видання, яке опублікувало цей текст, попросив не називати його імені та сказав, що публікація про допомогу Ільницьких “була звичайною рекламою, яка йшла через рекламний відділ”.

Всі видання опублікували тексти із посиланням на батька Ростислава Ільницього Василя. Той зазначив, що ключову роль в організації співпраці з волонтерами відіграє саме його син.

У жовтні під час публікації першої частини розслідування про пишне весілля Ільницьких журналісти LVIV.MEDIA спілкувалися із Василем Ільницьким — чоловік просив не публікувати матеріал, мовляв, він багато допомагає армії. Як доказ своїм словам Василь надіслав фотографію двох пікапів, які нібито мали передати ЗСУ.

У публікаціях, які 22 грудня опублікували кілька медіа, йдеться, що родина експрокурора протягом 2022-2023 років надала гуманітарну та іншу допомогу українським військовим на понад 14 млн грн. Однак жодне видання не підтвердило у своїх публікаціях твердження Василя Ільницького відповідними документами чи актами надання такої колосальної допомоги його сім’єю.

Також у текстах Василь Ільницький повідомив, що його родина долучилася до благодійного проєкту “Пташки перемоги”, в рамках якого підприємці Львівщини купували дрони для військових. Голова ГО “Добро.Дій” та один із засновників проєкту “Пташки перемоги” Ігор Дулин у коментарі LVIV.MEDIA зазначив, що родина Ільницьких дійсно надсилала гроші на цей збір. Дулин наголосив, що Ільницькі задонатили 100 тис. грн кілька місяців тому. Зауважимо, що на ці гроші можна придбати кілька FPV-дронів чи один квадрокоптер DJI Mavic.

Нагадаємо, у жовтні експрокурор Ростислав Ільницькій відгуляв пишне весілля із колишньою працівницею ДБР Роксоланою Москвою. Одруження святкували у п'ятизірковому комплексі Emily Resort, а серед сотень гостей були прокурори, колишні працівники правоохоронних органів, ДБР, податкової та одіозні депутати. Вже у грудні Ростислава Ільницького оголосили у розшук. Експрокурора розшукує Яворівський відділ поліції за статтею про підробку документів.

31-річний Ростислав Ільницький — колишній прокурор. У 2019 році був у Радехові заступником місцевого прокурора. А влітку цього року Ростислав Ільницький за власним бажанням звільнився з посади прокурора прокуратури Печерського району Києва.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності