Керівник благодійного фонду спробував ввезти BMW X3 як гуманітарну допомогу

Львівські митники конфіскували BMW X3 через незаконність ввезення

Львівські митники знайшли розбіжності в документації на авто і конфіскували його

На львівській митниці викрили керівника одного з благодійних фондів в Миколаївській області, який хотів завезти в Україну BMW X3 під виглядом гуманітарної допомоги. В документах на купівлю машини знайшлись розбіжності, повідомила пресслужба львівської митниці, 28 червня.

Авто люкс класу під виглядом гуманітарки

Керівник благодійного фонду перевозив BMW X3 до України через пропускний пункт “Рава-Руська — Хребенне”. Згідно з документом про рахунок-фактуру, авто придбали в США, а відправником була литовська компанія. Проте в декларації керівник благодійного фонду вказав, що автомобіль — гуманітарна допомога від благодійної організації з Литви.

Зважаючи на розбіжності у поданих документах, працівники митниці звернулися до вітчизняної компанії, яка виступала покупцем авто. У відповідь підприємці заперечили факт придбання автомобіля. Крім того, жодних документів, які б підтверджували отримання гуманітарної допомоги, не надавала й українська благодійна організація” — йдеться в повідомленні митників.

Відтак митники встановили, що житель Миколаївщини для комерційної вигоди перевозив авто люкс класу під виглядом гуманітарної допомоги. Правоохоронці склали на чоловіка адмінпротокол про переміщення товару через кордон з приховуванням від митного контролю.

Нагадаємо, нещодавно на львівській митниці вже конфісковували автівки через приховування від митного контролю. На пункті пропуску “Грушів — Будомеж” митники викрили незаконну схему перевезення позашляховиків нібито для потреб військових. Керівник благодійного фонду з Полтавщини перевозив Nissan Rogue і Audi Q5.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності