Львівські лікарі поставили на ноги паралізованого 18-річного студента

18-річний студент Богдан Турків зламав шию через стрибок в озеро

Хлопець пірнув у озеро та зламав шию — ноги йому паралізувало відразу

Львівські лікарі вставили титановий імплант в шию 18-річного студента, який ледь не став інвалідом після необережного стрибка в озеро. Богдан Турків зі Львова під час відпочинку з друзями пірнув у неглибоке озеро і вдарився головою об дно, повідомила пресслужба Першого ТМО Львова у четвер 27 червня.

90% пацієнтів не відновлюються після таких травм

Після удару Богдан не знепритомнів, тож одразу відчув, що ноги йому відмовили. Хлопця швидко доставили до Лікарні Святого Пантелеймона у Львові, де лікарі виявили перелом шийного хребця та сильне пошкодження спинного мозку. Зазвичай, шанси на відновлення після таких травм дуже низькі — лише 10%.

Попри ризики, досвідчені нейрохірурги вирішили терміново прооперувати хлопця. Вони видалили пошкоджену частину хребця і замінили її титановими імплантами. Вже наступного дня після операції Богдан почав рухати пальцями ніг.

“Вже наступного дня після операції у Богдана почали з'являтися рухи в ногах: спочатку пальці, потім стопи, а згодом і коліна. Сьогодні пацієнт вже ходить, хоча ще відчувається легкий параліч, що є нормальним для таких травм”, — розповів керівник Центру нейрохірургії та неврології Лікарні Святого Пантелеймона Остап Федорко. Богдан продовжує реабілітацію, і лікарі очікують, що він повністю одужає протягом року.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності